Η άνοιξη είναι εδώ και έχουμε μια ακόμα δικαιολογία για να αλλάξουμε τη διακόσμηση της κουζίνας μας. Μερικές απλές αλλαγές στη διακόσμηση μπορούν να μετατρέψουν τον χώρο σας στο πιο φρέσκο και αναζωογονητικό μέρος του σπιτιού.

Από το βάψιμο των τοίχων μέχρι την προσθήκη βάζων με λουλούδια, οι παρακάτω ιδέες θα σας βάλουν στο ανανεωτικό κλίμα της άνοιξης.

1. Βάψτε την κουζίνα με ανοιχτά χρώματα

Το να αλλάξετε το χρώμα της κουζίνας σας είναι η πιο μεταμορφωτική αλλαγή που μπορείτε να κάνετε στη διακόσμησή της. Για ένα ανοιξιάτικο touch, επιλέξτε απαλά κίτρινα και γήινα πράσινα. Η σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Gaelle Dudley εξηγεί στο Homes and Gardens: «Η άνοιξη είναι η κατάλληλη στιγμή για να ανανεωθείτε. Το χρώμα στους τοίχους μπορεί να φτιάξει ή να χαλάσει την ατμόσφαιρα του χώρου και γι’ αυτό προτείνω χρώματα που θα σας θυμίζουν ότι βρίσκεστε σε διακοπές. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να το πετύχετε αυτό από το βάψιμο τοίχων». Μπορείτε να βάψετε ολόκληρη την κουζίνα σας ή να βάψετε μόνο τα ντουλάπια . Ωστόσο, μην ξεχνάτε πως αν βάψετε τους τοίχους, βεβαιωθείτε ότι επιλέγετε ένα χρώμα που θα σας αρέσει και μετά την άνοιξη.

2. Επιλέξτε πολύχρωμα αξεσουάρ

Αν αυτή την άνοιξη δεν θέλετε να κάνετε μόνιμες αλλαγές στη διακόσμηση της κουζίνας σας, τότε μπορείτε να προσθέσετε στον χώρο πολύχρωμα αξεσουάρ, καθώς είναι ένας εξίσου αποτελεσματικός τρόπος για να αποτυπώσετε την ανοιξιάτικη χρωματική παλέτα. «Μου αρέσει να προσθέτω κίτρινες και ροζ πινελιές», λέει η σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Nadia Watts. «Αυτό μπορείτε να το κάνετε βάζοντας λουλούδια, αλλά σκεφτείτε να αλλάξετε και τα αξεσουάρ σας. Επιλέξτε ριγέ πετσέτες πιάτων ή χρωματιστές πιατοθήκες ή προσθέστε ένα μικρό πολύχρωμο λαμπατέρ στον πάγκο της κουζίνας σας. Τα διάφανα λευκά δοχεία με εσπεριδοειδή είναι ένας καλός τρόπος για να φωτίσετε τον χώρο. Η άνοιξη σχετίζεται με την ανανέωση, οπότε καθαρίστε τους πάγκους σας και βάλτε πολύχρωμα αξεσουάρ, λουλούδια, φρούτα και φυτά».

3. Προσθέστε ανοιξιάτικα posters και πίνακες

Σκεφτείτε να δημιουργήσετε καλλιτεχνικές γωνιές στην κουζίνα σας που θα αλλάζουν ανάλογα με τις εποχές. Είτε πρόκειται για τους πάγκους της κουζίνας σας είτε για τα ράφια ή και τους τοίχους, μπορείτε να προσθέσετε στον χώρο posters ή πίνακες με φυτά, λουλούδια, φρούτα ή φωτεινά και παστέλ χρώματα. Φροντίστε μόνο πως τα αντικείμενα που θα επιλέξετε θα ταιριάζουν μεταξύ τους.

Κουζίνα

4. Γεμίστε τον χώρο με λουλούδια

Τα λουλούδια είναι το απόλυτο must της άνοιξης. Για να ανανεώσετε την κουζίνα σας, βάλτε λουλούδια και ανθοδέσμες στους πάγκους του χώρου. Η διακόσμηση με φρέσκα λουλούδια κάνει αμέσως τον χώρο να μοιάζει ανοιξιάτικος. Τα λουλούδια θα φέρουν, επίσης, μια πινελιά φωτεινού χρώματος στην κουζίνα σας, ενώ το άρωμά τους θα δώσει αίσθηση φρεσκάδας στο χώρο. «Φέρτε την εξοχή στο σπίτι σας προσθέτοντας τουλίπες», προτείνει η σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Bethany Adams.

5. Μην ξεχνάτε τα κλαδιά

Για παρόμοιο αποτέλεσμα, η διακόσμηση με κλαδιά είναι μια άλλη επιλογή που μπορείτε να υιοθετήσετε για να κάνετε ανοιξιάτικη την κουζίνα σας. Τα κλαδιά, αντί για λουλούδια, μπορούν να κάνουν την κουζίνα σας να φαίνεται πιο ρουστίκ, ενώ θα διαρκέσουν περισσότερο χωρίς να χρειάζονται πολλή συντήρηση. «Ένας από τους αγαπημένους μου τρόπους για να διακοσμήσω την κουζίνα την άνοιξη, είναι να βάλω κλαδιά», λέει η σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Ines Kelly Mazzotta. «Βάζω άνθη κερασιάς, αλλά καθώς αλλάζουν οι εποχές, βάζω διαφορετικά κλαδιά. Χρησιμοποιώ ψηλά γυάλινα ή κεραμικά βάζα με σχετικά μικρά ανοίγματα για να είμαι σίγουρη πως τα κλαδιά δεν απλώνονται υπερβολικά».