Ξεχάστε το eyeliner και τη μάσκαρα. Σύμφωνα με τον Peter Philips, καλλιτεχνικό διευθυντή μακιγιάζ του οίκου Christian Dior, υπάρχει ένας νέος τρόπος για να μακιγιάρουμε τα μάτια μας και περιλαμβάνει πινελιές από ροζ φραμπουάζ!

Ο Philips εμπνεύστηκε το χρώμα από τον Marc Bohan, σχεδιαστή του οίκου Dior για 30 χρόνια και φανατικό οπαδό του ροζ. «Για το show [φθινόπωρο/χειμώνας ’24], δημιούργησα ένα αναπάντεχα ζωηρό μακιγιάζ ματιών», λέει ο ίδιος και συνεχίζει εξηγώντας ότι «οι εσωτερικές γωνίες των ματιών ντύνονται με σκιά στην απόχρωση του ροζ φραμπουάζ».

Για να βεβαιωθεί ότι όλα τα μάτια θα είναι στραμμένα στα… μάτια, ο Philips συνδύασε τις ροζ πινελιές του eye makeup με αυτό που περιγράφει ως «καθαρή και φυσική επιδερμίδα». Στην επιδερμίδα των μοντέλων χρησιμοποιήθηκαν προϊόντα περιποίησης και primer. «Στη συνέχεια, εξισορρόπησα τους τόνους της επιδερμίδας με Dior Forever Skin Glow και μετά έκανα διορθώσεις με το Dior Forever Skin Correct», λέει ο Philips. Στο τέλος, ολοκλήρωσε με το Dior Forever Glow Star Filter, «για να προσθέσω φως στα ζυγωματικά, τους κροτάφους, τη μύτη και τα χείλη». Χωρίς καθόλου ρουζ, το αποτέλεσμα ήταν φυσική και λαμπερή επιδερμίδα, δημιουργώντας το ιδανικό φόντο για να αναδειχθεί το ροζ μακιγιάζ στα μάτια.

Με μία πιο προσεκτική ματιά, θα προσέξετε ότι το χρώμα έχει εφαρμοστεί στις εσωτερικές γωνίες σε σχήμα πετάλων, προσθέτοντας μία δόση απαλότητας σε αυτό το κατά τα άλλα έντονο βλέμμα. Επίσης, απουσιάζει εντελώς η μάσκαρα – οι βλεφαρίδες έχουν κυρτωθεί με ψαλίδι και αυτό ήταν!

Όσο για τα φρύδια, ο Philips αναφέρει: «Επιμελήθηκα τα φρύδια με το Diorshow Brow Styler και το Diorshow On Set Brow», ενώ για τα χείλη ήθελε να «δείχνουν φυσικά, ελαφρώς τονισμένα, με μια πινελιά από Dior Addict Lip Glow Oil 000 Universal Clear, που σβήστηκε για να μειωθεί η λάμψη».

Αν θέλετε να υιοθετήσετε κι εσείς το συγκεκριμένο μακιγιάζ, σας προτείνουμε να πειραματιστείτε με φούξια eyeliner ή κάποια κρεμώδη σκιά ματιών σε στικ, που θα τραβήξετε παράλληλα με τη γραμμή των βλεφαρίδων και στη συνέχεια θα «μουντζουρώσετε» για να πετύχετε αυτό το «όχι-και-τόσο-τέλειο» εφέ του Dior. Αν θέλετε να δώσετε μεγαλύτερη ένταση, ολοκληρώστε με μερικές δόσεις μάσκαρα.