Yπάρχουν μερικές φορές που θέλετε να φορέσετε ένα τακούνι, αλλά όχι τόσο ψηλό που να σας κουράσει, ενώ το φλατ σας φαίνεται ανεπαρκές για την περίσταση ή αισθάνεστε πως δεν κολακεύει το πόδι σας. Απολύτως λογικό, ειδικά αν πρέπει να συνδυάσετε μια επίσημη περίσταση με ορθοστασία.

Γι’ αυτές ακριβώς τις περιστάσεις -και όχι μόνο- έκανε δριμύτερη την εμφάνισή του στις πασαρέλες της εβδομάδας μόδας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024 το πιο cute τακούνι της μόδας: το kitten heel.

Τα kitten heels είναι τακούνια, που χαρακτηρίζονται από το χαμηλό ύψος τους, που κυμαίνεται από 1,5 μέχρι 5 εκατοστά. Το όνομα προέρχεται από την αναφορά στη γάτα («kitten» στα αγγλικά), καθώς το χαμηλό ύψος του τακουνιού κάνει το βήμα να μοιάζει με τα μικρά και γρήγορα βήματα μιας γατούλας. Τα kitten heels ήταν ιδιαίτερα δημοφιλή στη δεκαετία του ’50 και του ’60 και επανήλθαν στη μόδα ως ένα εναλλακτικό στυλ τακουνιού για όσες δεν θέλουν κάτι τόσο ψηλό ή άβολο.

Τα kitten heels είναι ευπροσάρμοστα και κομψά και θεωρούνται ιδανικά για καθημερινή χρήση ή για γυναίκες που θέλουν ένα πιο άνετο στυλ τακουνιού χωρίς να θυσιάσουν την κομψότητα. Είναι επίσης δημοφιλή σε ειδικές περιστάσεις όπου η άνεση και η ευκολία κίνησης είναι σημαντικές, όπως κοινωνικές εκδηλώσεις και επαγγελματικές συναντήσεις.

Στις πασαρέλες όλων των εβδομάδων μόδας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024 είδαμε την ολική επαναφορά των kitten heels, σε πολλά σχέδια και χρώματα, και φυσικά τα τακούνια της… γατούλας βγήκαν και στην αγορά για αυτή τη σεζόν, κάτι που τα φέρνει επίσημα στην επικαιρότητα, καθώς, όπως είχε πει η Coco Chanel, «αν δεν βγει στο δρόμο, δεν είναι μόδα».

Σε περίπτωση που θέλετε να επενδύσετε σε ένα παπούτσι αυτή τη σεζόν, τότε θα μπορούσε να είναι ένα ζευγάρι kitten heels, τα οποία θα μπορέσετε να φορέσετε από το πρωί ως το βράδυ με άνεση χωρίς να θυσιάσετε το στυλ σας. Αντιθέτως, θα το αναβαθμίσετε.

Τι μπορείτε να αγοράσετε

Υφασμάτινο εξώφτερνο παπούτσι kitten Ζara €29,95
Πέδιλο minimal με λουριά Zara €25,95
Δερμάτινο εξώφτερνο παπούτσι με τακούνι kitten Zara €59,95
Δερμάτινο παπούτσι mule με αγκράφα Zara €49,95