Δύο αδελφές η Simone και η Phoebe απέκτησαν μωρά με διαφορά δύο εβδομάδων η μία από την άλλη. Οι γιοι τους είναι τώρα τριών και πέντε εβδομάδων και το μωρό της Phoebe θηλάζει ενώ της Simone όχι. Πρόσφατα, η Simone χρειάστηκε να κάνει χειρουργική επέμβαση και επειδή ο πατέρας του παιδιού της δεν είναι κοντά, η Phoebe και ο σύζυγός της προσφέρθηκαν να κάνουν babysitting ενώ εκείνη ήταν στο νοσοκομείο.

Αλλά ενώ έλειπε εκείνες τις τρεις μέρες, η αδερφή της αποφάσισε να πάρει στα χέρια της τα θέματα του μωρού… «Όταν γύρισα σπίτι, μπήκα στον γιο μου στο στήθος της αδερφής μου», είπε η Simone σε ένα φόρουμ. «Κάλεσα την αστυνομία αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα».

Η Simone παραδέχτηκε ότι «δεν είχε πρόβλημα με την κατάσταση στην αρχή» καθώς «ήταν μάλλον πιο εύκολο να τον θηλάσει παρά να φτιάξει μπουκάλια», αλλά αυτό που της είπε η αδερφή της στη συνέχεια άφησε τη Simone εντελώς άφωνη. «Είπε ότι είχε πετάξει όλα τα “σκουπίδια” που τον ταΐζα και θα του έδινε γάλα».

Η μαμά δεν αντέδρασε αμέσως,. Ωστόσο, αργότερα μπήκε στο μπάνιο και κάλεσε την αστυνομία, μόνο και μόνο για να πειστεί ότι αυτό που έκανε η αδερφή της δεν ήταν έγκλημα. «Προφανώς, το παιδί τρέφεται, οπότε δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα γι’ αυτό», εξήγησε, όπως μεταδίδει η New York Post.

Όταν η Phoebe έμαθε τι έκανε η αδελφή της (το τηλέφωνο στην αστυνομία), της είπε ότι «προσπαθούσε απλώς να βοηθήσει». Αλλά η Σιμόν της απάντησε: «Έριξες 14 κουτάκια φαγητού χωρίς καν να με συμβουλευτείς και επί του παρόντος δεν έχεις τίποτα να το αντικαταστήσεις, απλώς σκοπεύεις να το αντικαταστήσεις». Όπως ήταν αναμενόμενο η αδελφή της, την μπλόκαρε και πλέον δεν έχουν καμία επικοινωνία.

Τέλος η γυναίκα είπε πως: «Οι γονείς μας μπόρεσαν να αντικαταστήσουν δύο από τις φόρμουλες που πέταξε, αλλά δεν μπορούσαν άλλα. Επιπλέον, πιστεύουν επίσης ότι ήμουν άδικη που κάλεσα την αστυνομία επειδή η απόκτηση αρχείου θα μπορούσε να επηρεάσει τη δουλειά της και επομένως τον ανιψιό μου». Η Σιμόν τόνισε ότι η αδερφή της ήταν σθεναρά αντίθετη στη διατροφή με φόρμουλες που ακολουθούσε. «Ο μόνος τρόπος που θα μπορούσε να ταΐσει τον γιο μου τις επόμενες εβδομάδες θα ήταν να τον βάλει στο στήθος, κάτι που θα έπαιρνε χρόνο από εμένα», κατέληξε.

«Θα έκανα το ίδιο πράγμα στην περίπτωσή σου»

Αφού μοιράστηκε την ιστορία της, το φόρουμ σολιάστηκε από άλλες μαμάδες, όπου και την διαβεβαίωσαν ότι δεν είχε άδικο. Ένας σχολιαστής σημείωσε: «Απλώς έριξε κυριολεκτικά εκατοντάδες δολάρια φόρμουλας που ΑΓΟΡΑΣΑΤΕ λόγω των δικών της προσωπικών απόψεων για τη φόρμουλα».

«Θα έκανα το ίδιο πράγμα, στην περίπτωσή σου». Ένας δεύτερος έγραψε: «Πώς δεν είναι έγκλημα; Είναι απλή κλοπή. Γιατί η αστυνομία δεν έκανε τίποτα;»

Και ένας τρίτος είπε: «Η καρδιά μου πονάει. Ακόμη και πριν από την κρίση της φόρμουλας, 14 κουτιά φόρμουλας ήταν πανάκριβα».

Εν τω μεταξύ, ένας άλλος χρήστης παρατήρησε: «Σου χρωστάει για τα 14 κουτάκια φόρμουλας που έκλεψε και πέταξε. Μπορεί να διαφωνεί μαζί σου ό,τι θέλει, αλλά η κλοπή είναι κλοπή – και τώρα που σε έχει μπλοκάρει από παντού, αφήνει το παιδί σου να πεινάσει». Στη συνέχεια της πρότειναν να πάει στο δικαστήριο. «Αυτή η σχέση είναι τελειώσει. Σίγουρα θα την πήγαινα στο δικαστήριο», είπε ένας άλλος χρήστης. «Ώρα να βρείτε ένα εφεδρικό σχέδιο για τη φροντίδα των παιδιών, καθώς προφανώς δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πια την αδερφή σας».

Στη συνέχεια, τελικά, αυτό το άτομο σχολίασε, «NTA. Κατέστρεψε φόρμουλα αξίας 140+ $ και έθεσε σε κίνδυνο την ικανότητά σας να ταΐσετε το παιδί σας. Επίσης, πολλά μέρη θεωρούν ότι ο θηλασμός ενός παιδιού που δεν είναι δικό σας χωρίς την άδεια των γονέων είναι παραβατική πράξη, ανεξάρτητα από το τι είπε αυτός ο αστυνομικός».