Στην τσάντα της παραλίας εκτός από τα απαραίτητα είδη όπως αντηλιακό, πετσέτα, βιβλίο πρέπει να συμπεριλαμβάνετε και κάποια σνακ ώστε να διατηρήσετε τα επίπεδα ενέργειάς σας. Επιπλέον θα ήταν καλό να διασφαλίσετε ότι μπορείτε να αντέξετε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο στη θάλασσα χωρίς να πεινάσετε -στην περίπτωση, φυσικά, που δεν θέλετε να βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Πάρτε, λοιπόν, μια ιδέα από τα πιο απολαυστικά και φιλικά προς την παραλία σνακ που μπορείτε να απολαύσετε κατά τη διάρκεια της επόμενης εξόρμησής σας στη θάλασσα.

Σαλάτα φρέσκων φρούτων

Φρουτοσαλάτα

Δεν υπάρχει τίποτα πιο δροσιστικό από μια φρέσκια φρουτοσαλάτα. Ένα ντρέσινγκ από χυμό πορτοκαλιού, μέλι και φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο προσθέτει γεύση, γλυκύτητα και τέλεια αρώματα στα φρούτα.

Τσιπς γλυκοπατάτας

Δημιουργήστε τα δικά σας τραγανά τσιπς, τηγανίζοντας σε μικρές παρτίδες από λεπτές φέτες γλυκοπατάτας. Για λεπτές, ομοιόμορφες φέτες, χρησιμοποιήστε ένα μαντολίνο. Μπορείτε να τα συνοδεύσετε με διάφορα ντιπ για την παραλία, όπως σπιτικό ντιπ κρεμμυδιού ή γουακαμόλε.

Τσιπς μήλου

Τσιπς μήλου

Ένα σνακ μόλις δύο συστατικών -μήλο και κανέλα- τόσο απλό και υγιεινό όσο ακούγεται. Ψήστε τα εκ των προτέρων και απολαύστε τα χωρίς ενοχές. Διατηρούν τις φυτικές ίνες και τα θρεπτικά συστατικά ενός μήλου χωρίς πρόσθετη ζάχαρη.

Μπάρες γκρανόλα χωρίς ψήσιμο

Μπάρες

Αυτή η συνταγή χωρίς ψήσιμο χρειάζεται δημητριακά ρυζιού, βρώμη, βούτυρο αμυγδάλου, σιρόπι σφενδάμου και μια πινελιά κανέλας για να ικανοποιήσει κάθε γευστική επιθυμία. Μπορείτε να την φτιάξετε σε τρεις παραλλαγές -γλυκό κεράσι-φιστίκι, βερίκοκο-καρύδα-κάσιους και σοκολάτα-πεκάν-θαλασσινό αλάτι- για ακόμα περισσότερη γεύση και υφή. Τοποθετήστε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά ώστε να σταθεροποιηθούν πλήρως.

Αποξηραμένα φρούτα

Αποξηραμένα φρούτα

Τα φρέσκα φρούτα καταλαμβάνουν πολύ χώρο, οπότε η συσκευασία αποξηραμένων φρούτων είναι ένας εύκολος τρόπος για να διατηρήσετε την τσάντα της παραλίας σας ελαφριά.

Φέτες λαχανικών

Τα λαχανικά σε φέτες είναι τραγανά, δροσιστικά και το τέλειο σνακ για να πάρετε μαζί στην παραλία. Μέσα σε λίγα λεπτά, μπορείτε να ψιλοκόψετε ένα μείγμα από πιπεριές, σέλινο και καρότα. Ωστόσο, μόλις κόψετε σε φέτες τα λαχανικά σας, τοποθετήστε τα σε ένα αεροστεγές δοχείο αποθήκευσης ή μια πλαστική σακούλα με μια παγοκύστη.

Ρυζογκοφρέτες

Ρυζογκοφρέτες

Οι ρυζογκοφρέτες είναι το τέλειο ελαφρύ σνακ για την παραλία, ενώ σε αντίθεση με άλλα σνακ δεν θα βαραίνουν την τσάντα ή το στομάχι σας. Ωστόσο, αν θέλετε να μείνετε χορτάτοι, θα πρέπει να πάρετε μαζί σας και γαρνιτούρες για τις ρυζογκοφρέτες. Το βούτυρο ξηρών καρπών και η μπανάνα είναι πάντα καλές προσθήκες για σκέτες ή γλυκές ρυζογκοφρέτες, ενώ, σύμφωνα με το tastingtable.com, οι αλμυρές γεύσεις ρυζογκοφρέτας συνδυάζονται καλά με χούμους, γουακαμόλε ή επάλειψη με βάση το γιαούρτι.