Το french-girl chic περιγράφεται συχνά ως ένα εφήμερο στυλ, που αλλάζει τακτικά, καθώς οι τάσεις της μόδας και της εσωτερικής διακόσμησης μετατοπίζονται και μεταμορφώνονται εν ριπή οφθαλμού. Ταυτόχρονα με φρέσκες και νέες ιδέες, αλλά και βυθισμένοι σε αιώνες παράδοσης, οι Γάλλοι είναι πάντα οι πιο μοντέρνοι και επιδέξιοι στο να θέτουν τον πήχη για μοναδικούς και εκπληκτικούς εσωτερικούς χώρους.

Τα διαμερίσματα στο Παρίσι στεγάζονται συχνά σε πανέμορφα κτίρια αντίκες που στεφανώνονται με ψηλά ταβάνια, αξιοζήλευτα μπαλκόνια, εντυπωσιακά τζάκια, επίχρυσους καθρέφτες και πολυελαίους. Οι Γάλλοι, ωστόσο, είναι εξίσου γνωστοί για τους κομψούς μοντερνιστικούς χώρους και τους σύγχρονους εσωτερικούς χώρους.

Σε χώρους που ήδη στάζουν ιστορία και γοητεία, η αισθητική των Γαλλίδων τείνει να αναμειγνύει με τόλμη στοιχεία που προέρχονται από πολλαπλές εποχές και σχεδιαστικές περιόδους, καθοδηγώντας συχνά την αιχμή του δόρατος σε μοναδικούς και πρωτοποριακούς εσωτερικούς χώρους, σημειώνει το housedigest.com. Οι χώροι με γαλλικό στυλ είναι σύγχρονοι, ενώ παράλληλα αντλούν από την τεράστια ιστορία της εσωτερικής αρχιτεκτονικής και του σχεδιασμού. Σύμφωνα με το The Zoe Report, οι πρόσφατες τάσεις στα σπίτια των γαλλίδων ενισχύουν την τεχνογνωσία τους στον συνδυασμό συναρπαστικών παραδόσεων και απροσδόκητων στοιχείων. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά και διαχρονικά, με μια ενέργεια αβίαστου στυλ που ενσαρκώνει η ζωή των γαλλίδων.

Αντίθεση και αντίφαση

Καρέκλα

Η αισθητική των γαλλίδων ευνοεί την αντιπαράθεση -νέο και παλιό, σκληρό και μαλακό, καμπύλο και γεωμετρικό. Όσον αφορά τις μεγαλύτερες τάσεις επίπλων στα διαμερίσματα των French-girls, πιθανότατα θα δείτε κομμάτια με έντονη παρουσία, συμπεριλαμβανομένων περίπλοκων και εντυπωσιακών φωτιστικών σε συρμάτινα φινιρίσματα χρυσού, μαύρου και χαλκού. Τα μοντέρνα φωτιστικά συχνά συνδυάζονται με κλασικά έπιπλα του μεσαίου αιώνα, όπως κονσόλες ψυχαγωγίας, τα οποία απολαμβάνουν τη δεξιοτεχνία και τις καθαρές γραμμές. Αντίκες ή vintage κομμάτια συνδυάζονται άψογα με καινούργια.

Οι φυσικές και vintage εμπνευσμένες καρέκλες από ζαχαροκάλαμο και παρόμοια έπιπλα όπως κομοδίνα, σκαμπό και πόρτες ντουλαπιών είναι οργανικά στοιχεία που μπορούν μερικές φορές να γειώσουν πιο μοντέρνα δωμάτια. Τα γαλλικά σπίτια περιλαμβάνουν συχνά καμπυλωτά, γυαλιστερά ακρυλικά σκαμπό, τραπέζια και κομμάτια σε έντονα χρώματα με ρετρό αίσθηση. Τα αρχιτεκτονικά στοιχεία των γαλλικών διαμερισμάτων, όπως τα κομψά καλούπια, αποτελούν έναν όμορφο συνδυασμό με σύγχρονα και εξορθολογισμένα κομμάτια που μοιάζουν να έχουν έρθει από το μέλλον. Παρομοίως, τα κομμάτια αντίκες και τα πολυτελή βελούδινα έπιπλα συχνά συνοδεύουν την τέχνη και τα αξεσουάρ της πρωτοπορίας ή του μεσαίου αιώνα.

Οργανικές πινελιές

Κρεβάτι

Τα αξεσουάρ και τα statement κομμάτια της γαλλικής κοριτσίστικης αισθητικής συχνά ενσωματώνουν οργανικά σχήματα και υλικά με υφή και γοητεία. Οι καμπυλωτοί και ασύμμετροι καθρέφτες σε κυματιστά και μακρόστενα σχήματα είναι δημοφιλείς, όπως και τα βάζα, οι προτομές και άλλα διακοσμητικά κομμάτια στο σχήμα του γυναικείου σώματος. Από πόδια και κορμούς μέχρι κομμάτια με απαλή κλίση που αποδίδουν αφηρημένα τη γυναικεία μορφή, οι εσωτερικοί χώροι των Γαλλίδων δεν μπορούν να χορτάσουν από αυτά.

Τα κλαδιά πάμπας και τα αποξηραμένα λουλούδια, τα οποία γνώρισαν την ακμή τους σε εσωτερικούς χώρους εμπνευσμένους από το boho στυλ, προσθέτουν μια οργανική και φυσική πινελιά ακόμη και στις πιο αστικές κατοικίες. Μπορείς εύκολα να βρεις τσαμπιά να ξεπροβάλλουν από μεγάλα και μικρά βάζα με φτερωτά κλωνάρια σε ονειρικά, απαλά χρώματα και ουδέτερους τόνους.

Αυτά τα πιο οργανικά και θηλυκά στοιχεία συνδυάζονται με την αιχμηρή μοντέρνα διάθεση των mid-century και σύγχρονων κομματιών που συχνά συνοδεύουν. Υπάρχει, επίσης, μια αίσθηση τυχαίας ατέλειας, όπως ανάμεικτα ξύλα, στοίβες από βιβλία και μια αίσθηση κατοίκησης. Το αποτέλεσμα είναι επιτηδευμένο με έναν αέρα χαλαρότητας, ο οποίος απηχεί κατάλληλα το αβίαστο στυλ των Γαλλίδων.