Μπορεί να τον συγχώρεσε, όμως δεν θα ξεχάσει ποτέ. Αφού έμαθε ότι ο σύζυγός της είχε πολυετή σχέση, μια γυναίκα μοιράζεται τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να παραμείνει στο γάμο της.

Η 26χρονη Alexandrea Acevedo έπαθε σοκ όταν ανακάλυψε ότι ο επί πέντε χρόνια σύζυγός της, Michael, ήταν άπιστος για το μεγαλύτερο μέρος του γάμου τους -και όλα αυτά χάρη σε ένα απλό γραπτό μήνυμα.

Έτυχε να ρίξει μια ματιά στο μήνυμα από την ερωμένη του τον Δεκέμβριο και αυτό οδήγησε στην εξομολόγηση του 31χρονου συντρόφου της.

«Έψαξα το τηλέφωνό του -κάτι που συνήθως δεν κάνω- και βρήκα ένα μήνυμα με κάτι του τύπου “Γιατί νομίζεις ότι θα το μάθει;”», δήλωσε στο South West News Service. «Αυτό αρκούσε για να τον αντιμετωπίσω».

Μετά από μια μακρά, άγρυπνη νύχτα, η ταραγμένη μητέρα τριών παιδιών ζήτησε από τον έρωτα της ζωής της ειλικρίνεια. Στην αρχή, εκείνος προσπάθησε να την πείσει ότι ήταν απλώς κάτι φιλικό. Μόνο το επόμενο πρωί αποκάλυψε την αλήθεια.

«Στην αρχή υπήρχε πολύς θυμός και πόνος, πολλά συναισθήματα και πάντα έλεγα ότι η απιστία είναι για μένα αυτό που θα μας χώριζε και το ήξερε κι εκείνος», είπε. «Τσακωνόμασταν πολύ και έπρεπε πραγματικά να του αποσπάσω την αλήθεια και όταν μου είπε την αλήθεια, του ζήτησα να φύγει αμέσως».

Η προδοσία που διαρκούσε επί 3,5 χρόνια πονούσε – η Alexandrea «πάντα μιλούσε με τα καλύτερα λόγια γι’ αυτόν», οπότε η ανακάλυψη της απιστίας του ήταν «σπαρακτική».

Όμως η αντιπαράθεση φάνηκε να οδήγησε σε μια πλήρη αλλαγή στη ζωή του Michael. Ομολόγησε ότι είχε περάσει πολύ χρόνο πίνοντας και παίζοντας τυχερά παιχνίδια. Ήταν «αποφασισμένος» να διορθώσει τα πράγματα στο γάμο τους, είπε η Alexandrea, στρεφόμενη στους ανώνυμους αλκοολικούς και στη θεραπεία αντί να επιλέξει την εύκολη λύση του διαζυγίου. Συνειδητοποίησε ότι «έπρεπε να το κάνει καλύτερο».

«Δεν πίστευα ότι μπορούσα να κάνω τα πράγματα καλύτερα και η κατάστασή μου – με όλα αυτά τα άλλα πράγματα, όπως το ποτό – δεν ήταν καλή», εξήγησε ο Michael, ο οποίος ένιωθε σαν «εντελώς σκουπίδι». «Όμως ένα βράδυ παραλίγο να μεθύσω μέχρι θανάτου και ξαφνικά είχα μια στιγμή που ήθελα να θυσιάσω τα πάντα».

«Είναι σίγουρα αυτό για το οποίο μετανιώνω περισσότερο ή το μεγαλύτερο λάθος που έχω κάνει ποτέ και είναι κάτι για το οποίο θα μετανιώνω για πολύ καιρό – αν όχι για πάντα», πρόσθεσε.

Για οκτώ ή εννέα ημέρες, ο Alexandrea πέρασε από έναν «κύκλο τρελών συναισθημάτων» – λύπη, πόνο, θυμό, μπέρδεμα, αλλά, τελικά, αισιοδοξία. Μίλησε με τους φίλους και την οικογένειά της, συμβουλεύτηκε και πολλά βιβλία αυτοβοήθειας, συνειδητοποιώντας ότι το λάθος δεν ήταν δικό της.

«Για να φτάσω εδώ που είμαι τώρα, απλώς σταμάτησα να ψάχνω για λάθη στον εαυτό μου και σε εκείνον και σταμάτησα να ψάχνω λόγους για να νιώθω άσχημα στην κατάσταση και άρχισα να ψάχνω λόγους για να νιώθω καλά», είπε, προσθέτοντας ότι ήταν δύσκολο να ακούσει περισσότερες λεπτομέρειες για τη σχέση.

Αναγνώρισε όταν ο σύζυγός της, με τον οποίο παντρεύτηκε το 2018, άρχισε να καταβάλλει περισσότερες προσπάθειες και είπε ότι αυτό άρχισε να τη «μαλακώνει». «Έκανε τα πάντα για να τα βρούμε», παραδέχτηκε, λέγοντας ότι το ζευγάρι πλέον «συζητά».

«Έχω στιγμές αδυναμίας, στιγμές που σκέφτομαι ότι μου έλεγε ψέματα για τόσο καιρό και τι τον εμποδίζει να το ξανακάνει;», πρόσθεσε. «Αλλά δεν θέλει να τα παρατήσει και μου λέει ότι αν του δίνω μια ευκαιρία κάθε μέρα, θα συνεχίσει να μου αποδεικνύει ότι είναι εδώ».

Είπε ότι δεν ήθελε «να τον εγκαταλείψει στην πιο σκοτεινή του στιγμή», επισημαίνοντας τον άψογο ρόλο του ως πατέρα και συζύγου, με εξαίρεση την απιστία του.

«Όταν έμαθα για το αλκοόλ και τη σχέση, απλά σοκαρίστηκα και αυτό με έκανε να σκεφτώ ότι πραγματικά χρειαζόταν κάποιον», είπε.

Κι ενώ τα γεγονότα που οδήγησαν στις καταστροφικές αποκαλύψεις δεν ήταν ιδανικά, η Alexandrea προσπαθεί «να κάνει το καλύτερο δυνατό». Τώρα, προσπαθούν να φτιάξουν τον διαλυμένο γάμο τους, καθώς η Alexandrea προτρέπει τον σύζυγό της να αλλάξει σελίδα.

«Είμαι σίγουρος ότι υπήρχαν καλύτεροι τρόποι για να φτάσουμε σε ένα καλύτερο μέρος, αλλά εδώ είμαστε τώρα», δήλωσε ο Michael, εξηγώντας πόσο «δεκτική» ήταν η σύζυγός του. «Είμαι όσο ευγνώμων μπορεί να είναι κανείς για μια δεύτερη ευκαιρία».

Πάντως δεν έχουν όλοι την ίδια κατανόηση με την Alexandrea, η οποία δέχτηκε επικρίσεις στο διαδίκτυο από αγνώστους, σύμφωνα με το SWNS.

«Δεν θα μπορούσα να το κάνω, ακόμη κι αν φιλήσει μόνο άλλη γυναίκα, έχει φύγει. Η εμπιστοσύνη έχει διαλυθεί», σχολίασε κάποιος.

«3,5 χρόνια; Θα αισθανόμουν σαν να ήταν ένας ξένος», παρατήρησε κάποιος άλλος.

Άλλοι πάντως συμφώνησαν με την Alexandrea ότι έκανε τη σωστή επιλογή, λέγοντας ότι έχουν περάσει το ίδιο πράγμα, διαβεβαιώνοντας ότι τα προβλήματα τελικά θα λυθούν.