Μια μαμά αποκάλυψε τις «αμφιλεγόμενες» γονεϊκές τεχνικές που υιοθετεί, αφήνοντας ουσιαστικά την ενός έτους κόρη της να κάνει ό,τι εκείνη θέλει. Η Zoe Ayre υποστηρίζει ότι η κόρη της, Hattie, δεν έχει κάποιο ωράριο στον ύπνο και φυσικά δεν συζητά το θέμα της τιμωρίας. Δεν χρειάζεται επίσης να μοιράζεται τα πράγματά της και μπορεί να αρνηθεί να κάνει αγκαλιές σε μέλη της οικογένειας αν δεν θέλει.

Η 36χρονη Ayre, η οποία ζει με τον σύζυγό της, Andrew, στη Βρετανία, συχνά δέχεται κριτική για τις επιλογές της, μένει όμως σταθερή στη μέθοδό της, την οποία λέει ότι έμαθε από «Το βιβλίο που θα ήθελες να είχαν διαβάσει οι γονείς σου».

«Μου έκαναν σχόλια, ειδικά από τη μεγαλύτερη γενιά, για την οποία αυτή η προσέγγιση είναι ασυνήθιστη», είπε η μητέρα στο Jam Press και θυμήθηκε μια φορά που κάποιες μεγαλύτερες γυναίκες της είπαν ότι τα παιδιά μπορεί να είναι «άθλια» αφού μίλησαν με την Hattie.

Η μητέρα λέει ότι δέχεται αρκετές επιθέσεις από τους σχολιαστές στη σελίδα της στο Instagram, όπου αναρτά συχνά για τις μεθόδους που ακολουθεί. «Το ότι μοιραζόμαστε το κρεβάτι και το γεγονός ότι δεν έχει σταθερό ωράριο στον ύπνο είναι ένα δύσκολο θέμα για ορισμένους ανθρώπους, κυρίως γιατί έχει χαρακτηριστεί μη ασφαλές με τα χρόνια. Καθώς μεγαλώνει, οι άνθρωποι με ρωτούν “πότε θα λύσω το πρόβλημα” και θα τη μεταφέρω στο δικό της δωμάτιο».

Η Ayre εξομολογείται ότι είναι δύσκολο να μην παίρνει αμυντική στάση ότι αμφισβητούν τις μεθόδους της και επικεντρώνεται σε αυτό που εκείνη αισθάνεται «σωστό». «Δεν είναι πρόβλημα για τον άντρα μου και εμένα, οπότε δεν υπάρχει λόγος οποιοσδήποτε άλλος να θεωρεί ότι υπάρχει πρόβλημα».

Μια από τις πιο αμφιλεγόμενες επιλογές του ζευγαριού είναι να αφήνουν την κόρη τους να επιλέγει εκείνη πότε θα κοιμηθεί. Κάτι που σύμφωνα με τη μαμά είναι μέχρι το αργότερο στις 21:30 το βράδυ, αν η μικρή έχει κοιμηθεί στη διάρκεια της ημέρας.

«Με έχει βοηθήσει συναισθηματικά γιατί δεν έχω το επιπλέον στρες να βάλω τις ζωές μας σε μια συγκεκριμένη ρουτίνα. Σπάνια έχω ένα υπερβολικά κουρασμένο, εκνευρισμένο παιδί γιατί μπορεί να κοιμάται όποτε θέλει», λέει η μαμά.
Επίσης η κόρη της δεν χρειάζεται να μοιράζεται – κάτι που δεν δέχονται και πολύ καλά οι άλλοι γονείς. «Αυτό προκαλεί αντιδράσεις από τους άλλους γονείς που είναι υπέρ του να μοιράζονται τα παιδιά και συνήθως τους προκαλεί έκπληξη ότι ένας γονιός κάνει το αντίθετο».

«Θα ακολουθούσα την ίδια προσέγγιση αν η Hattie προσπαθούσε να πάρει κάτι από ένα άλλο παιδί, για να της δώσω ένα σταθερό μήνυμα».

Παρόλο που της λένε συχνά ότι η κόρη της θα γίνει κακομαθημένη, εκείνη επιμένει ότι η μέθοδός της τη βοηθά να μεγαλώσει και να υποστηρίζει τον εαυτό της με έναν ευγενικό τρόπο.

«Πλέον, συχνά προσφέρει παιχνίδια και φαγητό και νομίζω ότι αφήνοντάς την να αναπτυχθεί φυσικά παίρνει όλον τον αρνητισμό γύρω από το μοίρασμα», λέει η μητέρα.