Κάθε hack που μπορεί να σας βοηθήσει να καθαρίσετε το σπίτι σας πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά είναι σίγουρα σωτήριο, γι’ αυτό και το TikTok έχει γίνει το αγαπημένο του καθενός που ασχολείται με την καθαριότητα του σπιτιού του, και είναι γεγονός ότι η δημοφιλής πλατφόρμα διαθέτει μια ποικιλία από βίντεο που προσφέρουν έξυπνα κόλπα για να τακτοποιήσετε το σπίτι σας.

Και ενώ ορισμένα μπορεί να φαίνονται λίγο εξωπραγματικά, άλλα είναι πραγματικά εύκολα και αποτελεσματικά. Αν ψάχνετε, λοιπόν, για έναν τρόπο να καθαρίσετε τους τοίχους του σπιτιού σας που δεν απαιτεί ακραίους τρόπους, το hack που ακολουθεί, σύμφωνα με το housedigest.com, μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε.

Ορισμένες από τις προτάσεις καθαρισμού του TikTok μπορεί να φαίνονται προφανείς, αλλά πολλοί άνθρωποι δεν σκέφτονται να χρησιμοποιήσουν ορισμένα προϊόντα σε περιοχές για τις οποίες δεν προορίζονται. Η δημιουργικότητα, μάλιστα, δεν περιορίζεται μόνο στα χόμπι -μπορείτε να βρείτε νέους τρόπους για να καθαρίσετε το σπίτι σας, ενώ παράλληλα μπορείτε να απαλλαγείτε από το άγχος μιας δουλειάς.

Σύμφωνα με τη New York Post, λοιπόν, ο μέσος άνθρωπος θα ξοδέψει σχεδόν 24 ώρες το μήνα για να τακτοποιήσει το σπίτι του, οπότε κάθε χρόνος που εξοικονομείται είναι χρόνος που κερδίζεται για κάτι άλλο -σίγουρα πιο ενδιαφέρον.

Πάρτε μια σφουγγαρίστρα

Η Heather Rhodes, χρήστρια του TikTok, ανακάλυψε έναν τρόπο για να καθαρίσει τους τοίχους του σπιτιού της αρκετά εύκολα και γρήγορα. Αντικαθιστώντας τα πανιά μικροϊνών ή τα τυπικά σφουγγάρια με μια σφουγγαρίστρα, η Rhodes συνειδητοποίησε ότι το σκούπισμα αυτών των επιφανειών έγινε παιχνιδάκι.

Η δημιουργός περιεχομένου στη δημοφιλή πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης λέει ότι αυτό το hack μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πόρτες και τοίχους. Αν έχετε μια σφουγγαρίστρα που χρησιμοποιείτε ήδη για τα πατώματά σας, αγοράστε μια καινούργια -και έναν καινούργιο κουβά- για να αποφύγετε τη μεταφορά βακτηρίων και βρωμιάς από το έδαφος σε αυτές τις επιφάνειες.

Σπιτικό μείγμα καθαρισμού για σίγουρα αποτελέσματα

Ξεσκόνισμα, καθάρισμα

Το συγκεκριμένο κόλπο, όμως, δεν θα ήταν τόσο αποτελεσματικό χωρίς το μοναδικό μείγμα καθαρισμού που χρησιμοποιεί η Heather Rhodes, το οποίο αποτελείται από 1/2 κουταλιά της σούπας μαλακτικό ρούχων, 1/2 κουταλιά της σούπας απορρυπαντικό σε σκόνη και ζεστό νερό. Αυτό το μείγμα μπορεί να φτιαχτεί μέσα στον κουβά της σφουγγαρίστρας και στη συνέχεια να το μεταφέρετε καθώς μετακινείστε από επιφάνεια σε επιφάνεια. Η χρήση περισσότερου από 1/2 φλιτζανιού από κάθε προσθήκη μπορεί να είναι επιζήμια, προκαλώντας υπερβολική συσσώρευση σαπουνιού ή υπολειμμάτων μετά την ολοκλήρωση του σφουγγαρίσματος.

Το απορρυπαντικό λειτουργεί μόνο για την απομάκρυνση της βρωμιάς και το μαλακτικό ρούχων λειτουργεί ως αρωματική επίστρωση που κάνει τους τοίχους σας να μυρίζουν φρεσκάδα. Τα συστατικά του τελευταίου είναι, επίσης, χρήσιμα για να μην επιστρέφει η σκόνη τόσο γρήγορα, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η Rhodes στο βίντεό της.