Μια χαμένη έμμηνος ρήση συνήθως αποτελεί το πιο εμφανές και γνωστό σημάδι της εγκυμοσύνης, όμως υπάρχουν ακόμα 6 σημάδια τα οποία ενδέχεται να δείχνουν αν μια γυναίκα είναι έγκυος.

Το healthline.com λοιπόν, παραθέτει τα έξι σημάδια που μπορεί να εντοπίσει μια γυναίκα στο σώμα της και να διαπιστώσει αν είναι έγκυος.

Παρόλα αυτά, το δημοσίευμα τονίζει ότι σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν το τεστ ή ειδικά την επίσκεψη στο γυναικολόγο, αφού ένας ειδικός θα μπορεί να επιβεβαιώσει με ακρίβεια αν μια γυναίκα περιμένει παιδί ή όχι.

1.Ναυτία, με ή χωρίς εμετό

Το 80% των ανθρώπων παρατηρεί ναυτία κατά την πρώιμη εγκυμοσύνη, όπως αναφέρει έρευνα του 2019 για το Trusted Source, όμως μόνο το 35-40% αναφέρει ότι η ναυτία συνοδεύεται και με εμετό.

Έτσι, η ναυτία, ειδικά αν συνοδεύεται από εμετό, ενδέχεται να υποδηλώνει εγκυμοσύνη, αν και αυτό δεν είναι πάντα σίγουρο.

2.Τρυφεροί ή πρησμένοι μαστοί

Οι αλλαγές στο στήθος ή στον ιστό του θώρακα τείνουν επίσης να ξεκινούν στην αρχή της εγκυμοσύνης.

Μπορεί λοιπόν να παρατηρηθεί:

  • Πρήξιμο
  • Πόνος
  • Τρυφερότητα και ευαισθησία στην αφή
  • Γεμάτο ή βαρύ αίσθημα

Μάλιστα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι φλέβες στους μαστούς των εγκύων είναι συνήθως ορατές και έντονες, ενώ πέρα από αυτό, μπορεί να συνοδεύονται από μυρμήγκιασμα και πόνο κάτω από τις μασχάλες.

Γυναίκα κρατάει θετικό τεστ εγκυμοσύνης

3.Αυξημένη ούρηση

Οι αυξημένες επισκέψεις στην τουαλέτα για ούρηση είναι ένα πρώιμο σημάδι της εγκυμοσύνης, ειδικά αν η συχνοουρία εμφανιστεί μετά από διακοπή της περιόδου.

4.Αλλαγές στη μυρωδιά και τη γεύση

Οι ορμονικές αλλαγές στην αρχή της εγκυμοσύνης μπορούν να επηρεάσουν τις αισθήσεις όπως η όσφρηση και η γεύση.

Έτσι, μπορεί να παρατηρηθεί:

  • Αυξημένη ευαισθησία στις οσμές
  • Οι μυρωδιές που δεν ενοχλούν το άτομο, ξαφνικά γίνονται δυσάρεστες (πχ καφές)
  • Μεταλλική ή ξινή γεύση στο στόμα
  • Αποστροφή για ορισμένα τρόφιμα, ακόμα κι αν είναι αγαπημένα
  • Αυξημένη παραγωγή σάλιου
Στενοχωρημένη γυναίκα

5.Κόπωση και υπνηλία

Το να αισθάνεται για γυναίκα πιο κουρασμένη σε σχέση με το κανονικό και να επιθυμεί να κοιμηθεί, ενδέχεται να είναι ένα σημάδι πρώιμης εγκυμοσύνης, το οποίο συνήθως εμφανίζεται 4 εβδομάδες μετά τη σύλληψη.

6.Αιμορραγία

Κατά τη διάρκεια της πρώιμης εγκυμοσύνης μπορεί να εμφανιστεί αιμορραγία, η οποία λανθασμένα σχετίζεται με την περίοδο.

Παρόλα αυτά, διαφέρει σημαντικά, τόσο γιατί το αίμα είναι ελάχιστο, όσο και γιατί είναι σκουρόχρωμο και όχι έντονο κόκκινο. Επιπλέον, διαρκεί μόνο μερικές μέρες και μπορεί να συνοδεύεται από πόνο ή κράμπες.