Τα layers, χωρίς δεύτερη σκέψη, αποτελούν τη μεγαλύτερη τάση στα μαλλιά που κυριάρχησε το 2022. Κουρέματα όπως το Shag, το Rachel, το ’70s flip κυριάρχησαν στις επιλογές των περισσότερων γυναικών.

Αλλά, αν προτιμάτε κάτι πιο χαμηλών τόνων, οι αόρατες στρώσεις μπορεί να σας ταιριάζουν πολύ περισσότερο. Εξάλλου, εκείνο το περίφημο κούρεμα της Jennifer Aniston στα Φιλαράκια; Ήταν ένα στυλ τόσο ψιλοκομμένο, που ούτε η Jen δεν μπορούσε να το φροντίσει μόνη της. «Αγαπώ τον Chris [McMillan, τον κομμωτή που δημιούργησε το κούρεμά της], αλλά είναι η πληγή της ύπαρξής μου» είχε δηλώσει παλαιότερα η ίδια σύμφωνα με το Glamour. «Απλά ήταν δύσκολο να το κάνω! Το λάτρευα, αλλά δεν μπορούσα να το φτιάξω μόνη μου».

Εξ ου και οι αόρατες στρώσεις. Είναι τόσο απρόσκοπτες όσο ακούγονται, αλλά ακριβώς επειδή κάνουν λιγότερη δήλωση από τις εξαιρετικά κοφτές στρώσεις, δεν πρέπει να υποτιμώνται. Προσφέρουν μια πιο λεπτή λύση για όσες θέλουν να κρατήσουν τα μαλλιά τους πιο χαλαρά, τόσο από άποψη αισθητικής όσο και από άποψη styling. Επιπλέον, δημιουργούν ένα διακριτικό αντίκτυπο που μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά στο συνολικό σχήμα και την κίνηση των μαλλιών σας.

«Η ιδέα των αόρατων στρωμάτων είναι πραγματικά σχετική για μια πιο ήπια προσέγγιση», λέει ο Luke Hersheson, διευθύνων σύμβουλος του trending λονδρέζικου κομμωτηρίου Hershesons. Είναι λεπτές, απρόσκοπτες και σχεδόν ανεπαίσθητες. «Μπορεί να έχετε στρώματα στα μαλλιά σας, αλλά δεν θέλετε να τα αισθάνεστε σαν σβώλους ή προεξοχές. Είναι λιγότερο εμφανή layers», εξηγεί ο Luke.

Αν και οι αόρατες στρώσεις μπορεί να μην φαίνονται πολύ, στην πράξη, μπορούν να είναι εκπληκτικά αποτελεσματικές. Δημιουργούνται χρησιμοποιώντας ψαλίδι αραίωσης ή ξυράφι για να αποφύγετε τις έντονες γραμμές, «δεν κόβονται με τρόπο που οι άκρες να είναι τόσο αμβλείς και σαν χάρακας», λέει ο Luke.

«Με γυμνό μάτι, μπορεί να φαίνεται ότι είναι περισσότερο ένα μήκος, αλλά στην πραγματικότητα θα σας δώσει περισσότερο σχήμα όταν το στυλιζάρετε. Θα σας δώσει λίγη περισσότερη υφή», εξηγεί.

Αυτό σημαίνει ότι το οι αόρατες στρώσεις προσφέρουν ευελιξία, καθώς μπορείτε να τις χτενίσετε με έναν τρόπο όπου οι στρώσεις εξαφανίζονται στο συνολικό κούρεμα για ένα πολύ ομαλό και απρόσκοπτο φινίρισμα, ή για τις ημέρες που θέλετε περισσότερη υφή, μπορείτε να τις αναδείξετε με λακ μαλλιών, ώστε να σας δώσουν ελαφρώς ανακατεμένη κίνηση στο σημείο που θέλετε.

Επίσης, μπορούν να μείνουν απαρατήρητες σε μια κομψή αλογοουρά ή να μείνουν χαλαρές τη μια μέρα, και την επόμενη να ενισχυθούν με ένα προϊόν υφής για να δώσουν δύναμη και σέξι υφή.