Έξαλλους φαίνεται ότι έκανε τους θαυμαστές της η Τζένιφερ Άνιστον όταν σχολίασε το πόσο εύκολα μπορεί να γίνεις κάποιος διάσημος σήμερα μέσα από τα social media, χωρίς ουσιαστικά να κάνει απολύτως τίποτα και πώς αυτή η φήμη μπορεί να κάνει πολύ κακό στους ηθοποιούς του Χόλιγουντ.

Η 53χρονη σταρ συζητούσε με τον ηθοποιό Σεμπάστιαν Σταν κατά τη διάρκεια συνέντευξης που έδωσε στο Actors on Actors για το περιοδικό Variety για το πώς μπορεί κάποιος να γίνει διάσημος το 2022. Η κουβέντα γύρισε στην Μόνικα Λεβίνσκι και το σεξουαλικό σκάνδαλο του 1988 με τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, στο sex tape της Πάρις Χίλτον με τον φίλο της Ρικ Σάλομον που διέρρευσε στο διαδίκτυο το 2004 και στο αντίστοιχο της Πάμελα Άντερσον με τον Τόμι Λι Τζόουνς.

«Ήταν ακριβώς την εποχή που το διαδίκτυο διαμόρφωνε μια νέα κουλτούρα για το πώς κάποιοι άνθρωποι γίνονται διάσημοι. Είναι απίστευτο ότι οι άνθρωποι γίνονται διάσημοι και χτίζουν καριέρες -και μάλιστα αξιοζήλευτες- κάνοντας ουσιαστικά… τίποτα» είπε.

Ο Stan της απάντησε: «Όταν κοιτάζεις πίσω στη δεκαετία του ’90, βλέπεις πόσα πράγματα συνέβησαν σε αυτή τη δεκαετία».

Η Τζένιφερ δήλωσε ότι νιώθει τυχερή. «Νιώθω τόσο τυχερή που πήραμε μια μικρή γεύση από τη βιομηχανία πριν γίνει αυτό που είναι σήμερα… με περισσότερες υπηρεσίες streaming, είσαι διάσημος από το TikTok, είσαι διάσημος από το YouTube, είσαι διάσημος από το Instagram. Είναι σχεδόν σαν να χαλάς τη δουλειά του ηθοποιού».

Οι αντιδράσεις

Οι δηλώσεις της προκάλεσαν αρκετά σχόλια από όσους την έβαλαν στο στόχαστρο, κατηγορώντας την ότι δεν θα είχε την καριέρα που έχει αν δεν ήταν η κόρη της Nancy Dow και του John Aniston.

Υπενθυμίζουμε ότι σε παλιότερη συνέντευξή της η Τζένιφερ Άνιστον, που είδε τους γονείς της να χωρίζουν όταν ήταν 9 ετών, είχε πει για τον μπαμπά της και την καριέρα του ηθοποιού στο Hollywood Reporter: «Η συμβουλή του ήταν πάντα “μην γίνεις ηθοποιός, γίνε γιατρός, γίνε δικηγόρος”. Δεν ήθελε να πληγωθώ, ήξερε ότι ήταν μια δύσκολη δουλειά. Αυτό με πείσμωσε πιο πολύ να το προσπαθήσω. Κάνε πάντα αυτό που σε κάνει ευτυχισμένο και μην αφήνεις άλλους να σε εγκλωβίζουν» είχε πει.

«Οι ρόλοι της είναι πάντα μια εκδοχή του εαυτού της, ποτέ δεν δίνει το κάτι παραπάνω. Το μόνο που τη σώζει κάθε φορά είναι οι συμπρωταγωνιστές της… Μια ζωή τα μωρά της οικογενειοκρατίας που θέλουν να ακουστεί η άποψή τους» έγραψε ένας χρήστης.

«Πρέπει να ηρεμήσει λίγο καθώς ο νεποτισμός της την έβαλε στη βιομηχανία του κινηματογράφου και τώρα συνεχίζει να βγάζει 20 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο από μια σειρά που έχει τελειώσει εδώ και δεκαετίες και αναμεταδίδεται. Είναι έξαλλη γιατί δεν μπορεί να διατηρήσει τον τίτλο της διασημότητας και να παραμείνει στην περίεργη ελίτ του Χόλιγουντ με τον νεποτισμό (sic)» είπε άλλος.

«Δεν τολμά να μιλήσει για την πραγματική αδικία στη βιομηχανία της υποκριτικής που προκαλεί η οικογενειοκρατία και αντ’ αυτού προσποιείται ότι το επάγγελμα του ηθοποιού υποβαθμίζεται όταν άνθρωποι απ’ όλα τα κοινωνικά στρώματα έχουν την ευκαιρία να γίνουν ηθοποιοί με βάση τη δική τους σκληρή δουλειά και το πόσο viral μπορούν να γίνουν» ανέφερε άλλος.

Υπήρξαν βέβαια και οι φανατικοί θαυμαστές που τάχθηκαν στο πλευρό της Τζένιφερ Άνιστον, λέγοντας ότι πολύ σωστά είπε ότι το ίντερνετ έδωσε την ευκαιρία στους influencers να πάρουν ρόλους που παραδοσιακά θα δίνονταν σε ηθοποιούς.

«Δεν έχει άδικο. Στις αρχές του 2000 έγινε επανάσταση. Έπρεπε πραγματικά να έχεις ταλέντο» σχολίασε ένας. Ενώ ένας άλλος πρόσθεσε: «Έχει ένα δίκιο. Οι ηθοποιί και όσοι τελείωσαν τη δραματική σχολή έχουν παραγκωνιστεί από τους influencers που δεν έχουν σπουδάσει κάτι αντίστοιχο. Και αυτό τείνει να συμβαίνει σε όλους τους τομείς, ανεξαρτήτως φυλής και τάξης».