Τα Χριστούγεννα είναι μία από τις πιο χαρούμενες εποχές του χρόνου αλλά και αφορμή για να βρεθείτε με την οικογένεια γύρω από το εορταστικό τραπέζι, να βγείτε για cocktails με την παρέα σας και, φυσικά, να κάνετε ατασθαλίες που έχουν να κάνουν με το φαγητό. Τι γίνεται, όμως, στην περίπτωση που προσπαθείτε να χάσετε βάρος και είστε σε πολύ καλό σημείο ως προς την αποτελεσματικότητα της προσπάθειάς σας;

Το θέμα είναι να απολαύσετε τις λιχουδιές της εποχής με μέτρο, να διατηρήσετε μια υγιή νοοτροπία και να υιοθετήσετε ορισμένες βασικές συνήθειες που θα σας κρατήσουν στο σωστό δρόμο. Διαβάστε παρακάτω, λοιπόν, για να μάθετε τέσσερις υγιεινές συνήθειες που μπορείτε να υιοθετήσετε κατά την εορταστική περίοδο και να μην πάρετε περιττά κιλά!

Φάτε ένα υγιεινό σνακ ή γεύμα προτού πάτε σε γιορτινά πάρτι

υγιεινό σνακ μήλου

Για ορισμένα άτομα που προσπαθούν να χάσουν βάρος, ένα σημαντικό εμπόδιο δεν είναι μόνο οι ίδιες οι διακοπές, αλλά και οι εορταστικές συγκεντρώσεις που είναι αρκετές κατά τη διάρκεια της σεζόν. Και όπως αυτές, το ίδιο μπορούν να αθροιστούν και οι θερμίδες! «Ένας τρόπος για να προετοιμάσετε τον εαυτό σας για επιτυχία στα γιορτινά πάρτι είναι να βεβαιωθείτε ότι έχετε φάει ένα υγιεινό γεύμα ή σνακ προηγουμένως. Όταν βρίσκεστε εκεί, προσπαθήστε να αποφύγετε όσο μπορείτε τα ζαχαρούχα ποτά και τα αλκοολούχα ποτά», προτείνει στο eatthis.com ο Dr. Raoul Manalac, ανώτερος διευθυντής κλινικής εμπειρίας για τη διαχείριση του βάρους στην εταιρεία Ro.

Κρατήστε τα γεύματά σας όσο πιο ισορροπημένα γίνεται

Μαγειρική

Η Laura Burak, ιδρύτρια του GetNaked® Nutrition και συγγραφέας του βιβλίου «Slimdown with Smoothies», σας ενθαρρύνει να επιλέγετε τις παρασπονδίες που θεωρείτε ότι αξίζουν τον κόπο και στη συνέχεια να προσπαθείτε να κρατάτε τα γεύματά σας όσο πιο ισορροπημένα γίνεται. «Τρώτε κανονικά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας και μην κάνετε “οικονομία” για το γιορτινό γεύμα, γιατί το πιθανότερο είναι να καταλήξετε να τρώτε υπερβολικά λόγω χαμηλού σακχάρου στο αίμα και πείνας αργότερα», εξηγεί.

Όσο για το πώς μοιάζει ένα ισορροπημένο πιάτο, η Burak προτείνει: «Γεμίστε το πιάτο σας κυρίως με πρωτεΐνες (γαλοπούλα, κρέας, ψάρι) και λαχανικά σε οποιαδήποτε μορφή, και κρατήστε τις πιο βαριές, κρεμώδεις και βουτυρένιες τροφές σε μικρές μερίδες. Μπορείτε να δοκιμάσετε τα πάντα σε μικρές μερίδες και να διατηρήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής».

Επιλέξτε ένα εορταστικό mocktail αντί για ένα cocktail

Εορταστικό cocktail

Η Lauren Manaker, βραβευμένη διαιτολόγος και συγγραφέας βιβλίων, συνιστά να επιλέξετε ένα εορταστικό mocktail αντί για ένα κοκτέιλ την επόμενη φορά που θα βγείτε στην πόλη. «Τα mocktails μπορεί να είναι εξίσου απολαυστικά με ένα κοκτέιλ, αλλά με λιγότερες θερμίδες», λέει και προσθέτει «Και όταν στηρίζεστε στα mocktails, δεν κινδυνεύετε να χάσετε τις αναστολές σας, ώστε να συνεχίσετε να τρώτε πιο προσεκτικά».

Μείνετε ενυδατωμένοι

Νερό

Το eatthis.com, τονίζει τη σημασία της διατήρησης της ενυδάτωσης. Με αυτόν τον τρόπο, τουλάχιστον κάποιες τακτικές καθημερινές συνήθειες μπορούν να παραμείνουν σταθερές κατά τη διάρκεια των διακοπών. Και η συνέπεια είναι ο βασιλιάς όταν θέλετε να παραμείνετε σε καλό δρόμο με την απώλεια βάρους.