Ζηλεύετε το σύντροφό σας; Μην πείτε όχι. Θα λέτε ψέματα. Άλλωστε, οι περισσότερες γυναίκες το κάνουν και δεν το παραδέχονται.

Το συναίσθημα της ζήλιας, όπως παραδέχονται οι ψυχίατροι, είναι δυσάρεστο κι έντονο. Και μπορεί να γίνει ακόμη και βασανιστικό γι’ αυτόν που το νιώθει αλλά δεν μπορεί να το διαχειριστεί σωστά.
 
Κάποιες φορές, η ζήλια έρχεται για ένα ταξίδι, ένα ωραίο αυτοκίνητο ή ακόμη και ένα πολύ όμορφο σπίτι. Αλλά τις περισσότερες φορές όλοι ζηλεύουμε τους συντρόφους μας και κάνουμε τα πάντα για να μην τους χάσουμε.
 
Και γι’ αυτό το ζητούμενο, όπως καταλήγουν οι ψυχίατροι, είναι να μην ζηλεύουμε γιατί κάνουμε κακό στον εαυτό μας. Και γι’ αυτό λένε ότι οι άνθρωποι που ζηλεύουν παθολογικά και δεν μπορούν να το διαχειριστούν είναι αυτοί που κάνουν σενάρια και φαντασιώσεις καταστροφικές, απορριπτικές, με αποτέλεσμα να φοβούνται από ένα ερέθισμα χωρίς ο οποιοσδήποτε άλλος να μπορεί να κατανοήσει την αντίδραση. Το θέμα όμως είναι να κατανοήσει κανείς τι ακριβώς νιώθει, όπως λένε, με το να μιλήσει για τη ζήλια.