Μία μητέρα έχει διχάσει τα social media με την απόφαση που έχει πάρει, καθώς συνεχίζει να θηλάζει το παιδί της που είναι 5 ετών και δηλώνει ότι θα σταματήσει «όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή».

Σύμφωνα με την nypost.com, η 29χρονη Lauren McLeod από την Αυστραλία που έχει δύο παιδιά, σε σειρά αναρτήσεων που έχει κάνει στο Instagram, αναφέρει πως δεν «σχεδίαζε» να θηλάσει τον γιο της Bowie έως την ηλικία των 5 ετών, απλώς είναι κάτι «που προέκυψε» και θεωρεί «τελείως φυσιολογικό».

Η Lauren McLeod και τα δύο παιδιά της (αριστερά ο 5χρονος Bowie)

«Όταν απέκτησα τον Bowie, στο μυαλό μου είχα την ιδέα ότι θα τον θηλάσω μέχρι την ηλικία των δύο ετών. Σκέφτηκα, λοιπόν, αυτή είναι η σύσταση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, οπότε ίσως αυτό πρέπει να κάνω κι εγώ. Αλλά τα χρόνια πέρασαν και ήταν μια θετική εμπειρία, οπότε απλά συνεχίσαμε. Δεν είχα κανένα πρόβλημα και δεν ένιωσα αυτή την πίεση να σταματήσω ξαφνικά», λέει χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, υποστηρίζει ότι πλέον το παιδί της θηλάζει μία φορά την ημέρα και συγκεκριμένα πριν πέσει για ύπνο. «Αυτή τη στιγμή θηλάζει μία φορά την ημέρα, ακριβώς πριν τον ύπνο. Αυτό μπορεί να αλλάξει, αλλά προς το παρόν είναι αυτό που λειτουργεί για εμάς», αναφέρει η 29χρονη.

«Απλώς ταΐζω και παρηγορώ το παιδί μου»

Όπως αναφέρει το αμερικανικό δημοσίευμα, η Lauren McLeod υποστηρίζει την απόφαση της και μιλάει δημόσια, ώστε να απενοχοποιήσει τον θηλασμό του παιδιού σε μεγάλη ηλικία. Σύμφωνα με την ίδια, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, πέρα από το γεγονός ότι τα γυναικεία στήθη αντιμετωπίζονται ως «σεξουαλικό προϊόν», με αποτέλεσμα να δημιουργούνται «ενοχές», χωρίς «λόγο».

«Το έχω ξαναπεί και θα το πω ένα εκατομμύριο φορές. Οι άνθρωποι ήταν βιολογικά σχεδιασμένοι για να απογαλακτίζονται μεταξύ 2-7 ετών», λέει και προσθέτει ότι «τα στήθη μπορεί να σεξουαλικοποιούνται και αυτό είναι εντάξει, αλλά ο θηλασμός είναι πολύ διαφορετικός από αυτό… Το γεγονός ότι οι άνθρωποι συνδέουν αυτά τα δύο, για μένα, είναι περίεργο. Δεν ξέρω γιατί θα σεξουαλικοποιούσες μια τόσο φυσική πράξη μεταξύ μητέρας και παιδιού».

«Ο μητρικός θηλασμός ενός πεντάχρονου μπορεί να μην είναι συνηθισμένος στη σημερινή κοινωνία, αλλά δεν υπάρχει τίποτα “περίεργο” ή “κακό” σε αυτό. Κυριολεκτικά απλώς ταΐζω και παρηγορώ το παιδί μου», αναφέρει στη συνέχεια.

Παρόλα αυτά, στα σχόλια στις αναρτήσεις της έχουν πάρει φωτιά, με τον κόσμο να έχει διχαστεί. Ορισμένοι υποστηρίζουν την απόφαση της, όμως άλλοι την χαρακτηρίζουν «βιαστή», «άρρωστη» και «κακή μητέρα».