Όσες δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη φροντίδα των μαλλιών τους, γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα layers μπορούν να φτιάξουν ή να χαλάσουν ένα κούρεμα. Ακόμη και αν και οι πιο έμπειροι επαγγελματίες μπορεί να δυσκολευτούν να δημιουργήσουν την τέλεια ισορροπία, οι εσωτερικές στρώσεις είναι μια τεχνική styling η οποία εγγυάται άμεση υφή και όγκο, χωρίς απώλεια μήκους.

Τι ακριβώς είναι λοιπόν; «Οι εσωτερικές στρώσεις δημιουργούν κίνηση και θύλακες αέρα στο εσωτερικό των μαλλιών χωρίς απαραίτητα να αλλάζουν το συνολικό μήκος ενός χτενίσματος. Το μήκος παραμένει και η κίνηση αυξάνεται», εξηγεί, σύμφωνα με το βρετανικό Glamour, ο πιο cool hair stylist του Λος Άντζελες, Sal Salcedo. «Υπάρχουν για να δίνουν όγκο στα μαλλιά και να τα διαμορφώνουν από μέσα προς τα έξω», προσθέτει. «Αφαιρούν, επίσης, το υπερβολικό βάρος κάνοντας τα μαλλιά να φαίνονται λιγότερο βαριά αλλά ταυτόχρονα εξαιρετικά ογκώδη».

«Οι παραδοσιακές στρώσεις δημιουργούν όγκο, αλλά οι εσωτερικές στρώσεις μειώνουν το βάρος στα μήκη και προσθέτουν υφή χωρίς όμως να δημιουργούν όγκο», συμφωνεί η Yuki, σχεδιάστρια μαλλιών και ιδιοκτήτρια του κομμωτηρίου Gavert Atelier Salon.

Το όφελος; «Ζωντανεύει το χτένισμα χωρίς συμβιβασμούς στο μήκος», λέει ο Sal, «οπότε είναι ιδανικό αν θέλετε βελτίωση χωρίς τον συμβιβασμό μιας μεγάλης αλλαγής». Ένα άλλο πλεονέκτημα; «Οι εσωτερικές στρώσεις επιτρέπουν την εύκολη συντήρηση, αν θέλετε να μπορείτε να στεγνώνετε τα μαλλιά σας στον αέρα με φυσικό τρόπο και να ενθαρρύνετε ακόμη περισσότερο τη φυσική τους υφή».

Ιδανικά για όσες έχουν πυκνά μαλλιά ή για όσες δεν θέλουν το ψιλοκομμένο, φινίρισμα των ορατών στρώσεων, οι εσωτερικές στρώσεις μπορούν να είναι εντελώς αόρατες με γυμνό μάτι (τα μαλλιά μπορεί ακόμη και να φαίνονται να έχουν ένα μήκος), αλλά εξακολουθούν να είναι σε θέση να δημιουργήσουν την ζητούμενη κίνηση και λεπτή υφή.

Μετά την πρόσφατη έκρηξη του statement layering, συμπεριλαμβανομένων στυλ όπως το wolf cut και ακόμη και μια σύντομη επιστροφή του mullet, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι βλέπουμε μια επιστροφή σε ένα πιο διακριτικό layering look, καταλήγει το άρθρο στο βρετανικό Glamour.

«Πολλές από τις πελάτισσές μου ζητούν ένα πιο αβίαστο στυλ, το οποίο είναι εύκολο να διατηρηθεί και στο σπίτι», λέει η Yuki. Ενώ οι εσωτερικές στρώσεις μπορεί να μην είναι τόσο εμφανείς όσο οι παραδοσιακές στρώσεις, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι λιγότερο αποτελεσματικές στην αλλαγή του στυλ σας.