Ανεξάρτητα από τη μέθοδο που θα επιλέξετε για την αποτρίχωσή σας -ξυραφάκι, κερί, λέιζερ- υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου πριν ξεκινήσετε, σύμφωνα με το Healthline. Πρώτον, φροντίστε να ξεκινήσετε με καθαρό δέρμα. Η απαλλαγή από τυχόν βακτήρια θα βοηθήσει στην αποφυγή εξογκωμάτων και ερεθισμών.

Στη συνέχεια, κάντε απολέπιση χρησιμοποιώντας ένα απαλό scrub, το οποίο θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και θα επιτρέψει τα καλύτερα αποτελέσματα. Αποφύγετε όμως τη χρήση οποιουδήποτε σκληρού χημικού απολεπιστικού.

Γυναίκα ξυρίζει τη μασχάλη της

Αφού αφαιρέσετε τις τρίχες, μην ξεχάσετε να φροντίσετε το δέρμα σας και μετά. Αποφύγετε τον ερεθισμό ενυδατώνοντας ή χρησιμοποιώντας προϊόντα με σαλικυλικό οξύ για να κρατήσετε μακριά το νεκρό δέρμα και τα βακτήρια.

Τα λάθη που κάνετε κατά την αποτρίχωση

Γυναίκα ξυρίζει τα πόδια της

Η Dr. Tiffany Clay, πιστοποιημένη δερματολόγος, μίλησε στο Mindbodygreen και μοιράστηκε τα συνηθισμένα λάθη που βλέπει στο ιατρείο της. Πρώτον, συνιστά να περιμένετε μέχρι το τέλος του ντους σας για να ξυριστείτε. Καθώς η υγρασία στο ντους αυξάνεται, οι θύλακες της τρίχας θα ανοίξουν, βοηθώντας στην επίτευξη καλύτερου ξυρίσματος. Το δέρμα σας θα είναι, επίσης, καθαρό και θα έχετε κάνει κάποια απολέπιση, η οποία θα βοηθήσει στην αποφυγή των ενσφηνωμένων τριχών. Τονίζει, δε, τη σημασία του ξυρίσματος σε βρεγμένο δέρμα με ένα φράγμα, όπως κρέμα ξυρίσματος ή ένα ενυδατικό αφρόλουτρο –ποτέ μην ξυρίζετε το δέρμα σας όταν είναι στεγνό.

Αποτρίχωση στο μπικίνι

Η Dr. Clay είπε στο Mindbodygreen ότι με οποιαδήποτε διαδικασία αποτρίχωσης, θα πρέπει να θέτετε λογικές προσδοκίες, ιδιαίτερα γύρω από την αποτρίχωση με λέιζερ. Τα λέιζερ λειτουργούν διαφορετικά για διαφορετικούς ανθρώπους, ανάλογα με το χρώμα των μαλλιών και τον τόνο του δέρματός σας. Επιπλέον, δεν σημαίνει πάντα ότι οι τρίχες εξαφανίζονται μόνιμα -μπορεί να χρειαστεί να κάνετε διορθώσεις μία ή δύο φορές το χρόνο.

Τέλος, η Dr. Clay προειδοποιεί κατά της χρήσης ρετινόλης σώματος πριν από την αποτρίχωση. Η ρετινόλη γίνεται όλο και πιο δημοφιλής, αλλά θα πρέπει να σταματήσετε να τη χρησιμοποιείτε λίγες ημέρες πριν από το ραντεβού σας. Είτε στο πρόσωπό σας είτε σε κάποιο άλλο σημείο του σώματός σας, φροντίστε να δώσετε στο δέρμα ένα διάλειμμα από τη ρετινόλη ή άλλα σκληρά απολεπιστικά πριν πάτε για αποτρίχωση.