Τώρα που πλησιάζουν τα Χριστούγεννα καλό θα ήταν να μπείτε στη κουζίνα και να ετοιμάσετε νόστιμα Χριστουγεννιάτικα γλυκά.

Συνταγή για δίπλες:

Συστατικά:
8 αυγά
8 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
3 κουτ. σούπας κονιάκ
3 κουτ. σούπας λεμόνι
1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
αλεύρι σκληρό (όσο πάρει,περίπου 1 κιλό)
λάδι για το τηγάνισμα
μέλι, καρύδι τριμμένο, σησάμι, κανέλα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Χτυπήστε τα αυγά και βάλτε τα σε λεκάνη μαζί με τα άλλα υλικά. (Τα αυγά να μην είναι κατευθείαν από το ψυγείο γιατί δεν δένει καλά το ζυμάρι)

Ζυμώστε καλά με το χέρι τα υλικά μέχρι να γίνουν ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια αλλά όχι πολύ σφιχτή γιατί δεν ανοίγουν μετά τα φύλλα.(Tο αλεύρι το ρίχνουμε σιγά σιγά όχι με τη μία για να υπολογίσουμε τη σωστή ποσότητα).

Αφήστε λίγο τη ζύμη.

Βάλτε το λάδι να κάψει σε κατσαρολάκι και όχι σε τηγάνι για να είναι βαθύ και να φουσκώσουν ωραία οι δίπλες.

Τα φύλλα να τα ανοίγετε ένα ένα για να μην ξεραίνονται – όχι πολύ λεπτά, πάχος όσο ένα κέρμα των 2 ευρώ περίπου.

Την ώρα που τα ρίχνετε τα φύλλα στο λάδι τα διπλώνεις στα τρία.

Μην ρίχνετε πολλές μαζί στο λάδι, 2-3 τη φορά για να προλαβαίνετε, γιατί γίνονται γρήγορα και μπορεί να σας αρπάξουν.

Με το που τα ρίχνετε στο λάδι πάνε στο πάτο και αμέσως φουσκώνουν και ανεβαίνουν πάνω.Τα γυρίζετε μία φορά να χρυσίσουν κι από την άλλη και είναι έτοιμες.