Τα χάλκινα κόκκινα μαλλιά είναι η επόμενη μεγάλη τάση ομορφιάς και οι celebrities είναι εδώ για να το αποδείξουν. Η Κένταλ Τζένερ έκανε το ντεμπούτο της με μια φρέσκια χάλκινη απόχρωση στα μαλλιά της στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού, ενώ οι σταρ της Euphoria, Sydney Sweeney και Barbie Ferreira, εμφανίστηκαν πρόσφατα με παρόμοιες αποχρώσεις. Έχοντας ήδη γίνει viral στην πλατφόρμα ομορφιάς-trendsetting TikTok, το hastag #copperhair έχει 88,6 εκατομμύρια προβολές στην εφαρμογή, ενώ το #copperhaircolor και το #copperhairstyle έχουν 3 και 4 εκατομμύρια, αντίστοιχα.

Η Κένταλ Τζένερ με χάλκινα μαλλιά

Το χάλκινο του ηλιοβασιλέματος είναι το πιο καυτό χρώμα στα μαλλιά αυτή τη στιγμή

Λαμβάνοντας υπόψη αυτό, και τα αμέτρητα it-girls που βάφουν τώρα τα μαλλιά τους χάλκινα, είναι σαφές ότι το χάλκινο χρώμα αποτελεί την απόλυτη τάση στο χρώμα των μαλλιών τώρα -κάτι που, σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν είναι καθόλου περίεργο. «Μετά τα τελευταία χρόνια που είχαμε, ο κόσμος ενδιαφέρεται για κάτι διαφορετικό και τολμηρό», λέει στο Bustle η Jenna Perry, η διάσημη hair colorist πίσω από τη νέα απόχρωση της Τζένερ και ιδρύτρια του Jenna Perry Hair Studio.

Η Alex Brownsell, hair stylist διασημοτήτων και συνιδρύτρια και δημιουργική διευθύντρια της Bleach London, συμφωνεί, προσθέτοντας ότι οι χάλκινοι τόνοι ήταν το κορυφαίο χρώμα επιλογής στο κομμωτήριό της τους τελευταίους μήνες. «Οι ζεστοί, χάλκινοι τόνοι είναι δημοφιλείς επειδή είναι παγκοσμίως κολακευτικοί και η μεγάλη ποικιλία χάλκινων αποχρώσεων εκεί έξω σημαίνει ότι υπάρχει κάτι για όλες τις γυναίκες».

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν τολμήσετε το χάλκινο χρώμα

Το χάλκινο χρώμα στα μαλλιά μπορεί να είναι παγκοσμίως κολακευτικό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλες θα πρέπει να βάψετε τα μαλλιά τους στο συγκεκριμένο χρώμα. Αντίθετα, η Rachel Bodt, hair colorist διασημοτήτων και πρεσβευτής της μάρκας Matrix προτείνει να προχωρήσετε αργά, προσαρμόζοντας την απόχρωση σας με την πάροδο του χρόνου. «Η αλλαγή των αποχρώσεων μπορεί να είναι ενοχλητική και σοκαριστική», λέει η Bodt στο Bustle. Η επαγγελματική συμβουλή της; Δοκιμάστε μια χάλκινη περούκα για να δείτε τι σας αρέσει.

Πώς να διατηρήσετε ένα χάλκινο χρώμα

Ενώ το χρώμα μπορεί να είναι εύκολο να επιτευχθεί, η συντήρηση είναι λίγο πιο περίπλοκη. «Η κόκκινη απόχρωση ξεθωριάζει πιο γρήγορα από άλλα χρώματα, επομένως τα προστατευτικά προϊόντα είναι απαραίτητα για να εμποδίσουν το χρώμα να ξεπλυθεί πολύ γρήγορα με τα λουσίματα», ανφέρει το Bustle. Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα θα χρειαστεί να εφοδιαστείτε με μια ολόκληρη νέα σειρά προϊόντων προστασίας χρώματος.

Όλα τα ζεστά χρώματα τείνουν να ξεθωριάζουν πιο γρήγορα από τα ψυχρότερα, αλλά σύμφωνα με την Brownsell, το πλεονέκτημα των πιο ζεστών αποχρώσεων είναι ότι το κάνουν με πολύ πιο απαλό τρόπο. «Μπορείς να αφήσεις τα μαλλιά σου να ξεθωριάσουν και να γίνουν χρυσαφένια ξανθά όταν είσαι έτοιμος να δοκιμάσεις κάτι νέο», λέει.

Άλλη μια από τις ειδικές συμβουλές συντήρησης της Bodt; Κάντε πιο κρύα ντους. «Τα ζεστά ντους με ατμό κάνουν το χρώμα να ξεθωριάζει πιο γρήγορα», λέει στο Bustle. Επιπλέον, εξηγεί, ότι η φροντίδα των μαλλιών στο σπίτι μετά το βάψιμο είναι κρίσιμη για τη διάρκεια του χρώματος, καθώς και για τη γενική υγεία των μαλλιών σας –κάτι που στην πραγματικότητα επηρεάζει το πόσο καλά κρατάει η βαφή.