Το σπάσιμο ενός νυχιού, είναι γεγονός, ότι μπορεί να είναι αρκετά επώδυνο. Μια κοινή αιτία σπασίματος των νυχιών είναι η ευθραυστότητα των νυχιών. Αυτό είναι συχνά αποτέλεσμα ηλικίας ή υποσιτισμού και μπορεί να προκαλέσει αδυναμία και σπάσιμο του νυχιού με την πάροδο του χρόνου. Η επανειλημμένη έκθεση στην υγρασία μπορεί, επίσης, να μαλακώσει και να αποδυναμώσει το νύχι, με αποτέλεσμα να σπάει πιο εύκολα.

Επιπλέον, το να πιάσετε κατά λάθος το νύχι σας σε ένα αντικείμενο ή ένα ρούχο μπορεί μερικές φορές να οδηγήσει σε πολύ μεγαλύτερο σκίσιμο. Ευτυχώς, όμως, υπάρχουν τρόποι που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε μία τέτοια κατάσταση.

Σπασμένα νύχια

Πώς να διορθώσετε ένα σπασμένο νύχι

Σύμφωνα με τους ειδικούς στο Byrdie, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε αν σπάσει κάποιο νύχι σας είναι να το λιμάρετε. Το λιμάρισμα των άκρων του νυχιού μπορεί να βοηθήσει στην εξομάλυνσή του και να αποτρέψει το περαιτέρω ράγισμα ή σπάσιμο του. «Κινούμενοι προς μία μόνο κατεύθυνση, λιμάρετε το νύχι πίσω στο αρχικό σχήμα, έτσι ώστε να ταιριάζει με τα άλλα νύχια (λίγο πιο κοντά)», είπε η Sarah Gibson Tuttle, ειδικός στα νύχια και ιδρύτρια του σαλονιού νυχιών Olive & June, στο Byrdie. «Αν είναι μεγάλο το σπάσιμο, κόψτε το 90% και λιμάρετε το υπόλοιπο 10%».

Φακελάκι τσαγιού

Στη συνέχεια απολυμάνετε το νύχι σας με οινόπνευμα και κόψτε ένα μικρό κομμάτι από ένα φακελάκι τσαγιού. Εφαρμόστε μια στρώση διάφανου βερνικιού στο νύχι σας και χρησιμοποιήστε ένα τσιμπιδάκι φρυδιών για να τοποθετήσετε το μικρό κομμάτι από το φακελάκι τσαγιού πάνω από το διάλειμμα όσο το βερνίκι είναι ακόμα υγρό. Μόλις στεγνώσει, μπορείτε να το τελειώσετε με ένα στρώμα χρωματιστού βερνικιού για να καμουφλάρετε το σπάσιμο. Ωστόσο, εάν παρατηρήσετε αλλαγή χρώματος στο νύχι σας όπως μαύρο, μωβ ή παρουσιάζει σημάδια μόλυνσης, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας και να αποφύγετε να του βάλετε οτιδήποτε.