Για οποιονδήποτε λόγο έχετε παρατηρήσει ξηροδερμία στο σώμα σας, τα συμπτώματα είναι συνήθως τα ίδια, ενώ υπάρχει μια φυσική λύση που φαίνεται ότι την θεραπεύει και αυτή δεν είναι άλλη από την αλόη. Αναφορικά με την ξηροδερμία, η Mayo Clinic απαριθμεί τα κοινά συμπτώματά της όπως κνησμό, δέρμα που φαίνεται και αισθάνεται τραχύ, ερυθρότητα, λεπτές γραμμές και βαθιές ρωγμές.

Αλόη

Ευτυχώς, όμως, υπάρχει μια πληθώρα προϊόντων που μπορούν να ανακουφίσουν το δέρμα από αυτή την ερεθιστική αίσθηση φαγούρας. Μια από τις θεραπείες, λοιπόν, και μάλιστα φυσικές, που βρίσκονται στο επίκεντρο εδώ και πολλά χρόνια είναι και η αλόη.

Η αλόη, λοιπόν, προέρχεται από το παχύφυτο που συνήθως αναφέρεται ως αλόη βέρα, αναφέρει το Healthline, ενώ συχνά χρησιμοποιείται ως σπιτική θεραπεία για τη θεραπεία πολλών παθήσεων, ενώ και οι φαρμακευτικές χρήσεις του δημοφιλούς φυτού χρονολογούνται από την αρχαία Αίγυπτο.

Η αλόη είναι ένα καταπραϋντικό, φυσικό συστατικό

«Η αλόη είναι πλούσια σε βιταμίνες, αμινοξέα, πολυσακχαρίτες και φυτοστερόλες, επομένως έχει όλες αυτές τις ηρεμιστικές, εξαιρετικές ιδιότητες», είπε η Dr. Marnie Nussbaum, πιστοποιημένη δερματολόγος, στο Byrdie. «Επιπλέον, έχει βιταμίνες A, C, D και E, καθώς και μέταλλα, όπως ψευδάργυρο, κάλιο και μαγνήσιο, επομένως είναι πραγματικά αυτό το πλούσιο τζελ ή εκχύλισμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορα πράγματα».

Αλόη

Ωστόσο, η αλόη δεν απελευθερώνει πάντα την καταπραϋντική της μαγεία όταν συνδυάζεται με πιο σκληρά, λειαντικά συστατικά. «Αποφύγετε τη χρήση προϊόντων αλόης που περιέχουν, επίσης, αλκοόλ, το οποίο θα αναιρέσει τις ενυδατικές και καταπραϋντικές επιδράσεις της αλόης», είπε η Δρ. Nussbaum στο Byrdie. «Αποφύγετε, επίσης, να τη συνδυάζετε με χημικά απολεπιστικά, που θα μπορούσαν να επιδεινώσουν οποιοδήποτε τσούξιμο ή ερεθισμό».

Η αλόη προέρχεται από τη φύση και είναι εκ φύσεως ένα καταπραϋντικό συστατικό, ενώ το Healthline σημειώνει ότι είναι γενικά ανεκτή από όλους τους τύπους δέρματος. Ωστόσο, δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε σοβαρά κοψίματα ή εγκαύματα. Εάν το δέρμα σας αισθάνεται ελαφρώς σκασμένο, καμένο ή σφιχτό, σκεφτείτε να εφαρμόσετε καθαρή αλόη για να απαλύνετε γρήγορα και φυσικά την ξηρότητα.