Το έλαιο αργκάν είναι ένα φυσικό φυτικό έλαιο που εξάγεται από τους πυρήνες μέσα στον καρπό του δέντρου αργκάν. Εγγενές στο Μαρόκο, το έλαιο αργκάν παρασκευάζεται με το ξεφλούδισμα της σάρκας του φρούτου argan και το σπάσιμο του λάκκου στο εσωτερικό του, το οποίο περιέχει πυρήνες πλούσιους σε λάδι. Στη συνέχεια, αυτοί οι πυρήνες αφαιρούνται, αλέθονται σε πάστα και πιέζονται για να απελευθερωθεί το λάδι από μέσα τους, το οποίο έχει ένα άρωμα ξηρού καρπού και μια χρυσοκαφέ απόχρωση.

Έλαιο αργκάν

Αυτό το θρεπτικό λάδι, λοιπόν, είναι γεμάτο λιπαρά οξέα που το σώμα μας δεν μπορεί να παράγει μόνο του, όπως τα ωμέγα-3. Αυτά τα λιπαρά οξέα ωφελούν τόσο τα μαλλιά όσο και το δέρμα μας. Ως αποτέλεσμα, το έλαιο αργκάν βρίσκεται συχνά σε πολλά προϊόντα περιποίησης δέρματος και μαλλιών. «Το καθαρό έλαιο αργκάν είναι εξαιρετικό για τις επιφάνειες του δέρματος που έχουν προσβληθεί από ψωρίαση», είπε στο Allure η δερματολόγος Stacy Chimento. «Μπορείτε, επίσης, να χρησιμοποιήσετε λάδι αργκάν μόνο του ή με την αγαπημένη σας κρέμα προσώπου», συμπλήρωσε. Αλλά τι ακριβώς μπορεί να κάνει το έλαιο αργκάν για να προάγει την υγεία των μαλλιών;

Πώς το έλαιο αργκάν βοηθά στην ενυδάτωση και την αναζωογόνηση των άτονων μαλλιών

Όπως αποδεικνύεται, υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους το έλαιο αργκάν μπορεί να βελτιώσει την υφή και την ποιότητα των μαλλιών σας, σύμφωνα με το Byrdie. Όπως και τα αποτελέσματά του στο δέρμα, λοιπόν, το έλαιο αργκάν μπορεί να βοηθήσει στην ενυδάτωση και την αναζωογόνηση των ξηρών και θαμπών μαλλιών. Η τακτική χρήση του μπορεί ακόμη και να αποτρέψει το σπάσιμο και αυτό συμβαίνει επειδή το έλαιο αργκάν είναι πλούσιο σε πολλά θρεπτικά και ευεργετικά συστατικά.

Έλαιο αργκάν

«Με την υψηλή περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικά, απαραίτητα λιπαρά οξέα και βιταμίνη Ε, τα οφέλη του ελαίου αργκάν συμβάλλουν φυσικά στην αύξηση της ελαστικότητας των μαλλιών και επαναφέρουν σταθερά τη λάμψη στα θαμπά, άτονα μαλλιά», δήλωσε στο Byrdie ο Kevin Hughes, hairstylist διασημοτήτων. Ενώ συμπλήρωσε ότι «Η βιταμίνη Ε -στην οποία το έλαιο αργκάν είναι πλούσιο- βοηθά να κρατήσετε τα ωοθυλάκια σας απαλλαγμένα από ζημιές, ενώ όλα αυτά βοηθούν στην αποφυγή σπασίματος της τρίχας».

Έλαιο αργκάν: Τι να προσέξετε κατά την εφαρμογή του

Ενώ το έλαιο αργκάν, λοιπόν, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στους περισσότερους τύπους μαλλιών, δεν πρέπει όλοι να εφαρμόζουν το ίδιο είδος ή ποσότητα, αναφέρει το Byrdie. Εάν έχετε πυκνά ή σγουρά μαλλιά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αγνό ή έλαιο αργκάν πλήρους αντοχής. Ωστόσο, εάν έχετε λεπτά ή λιπαρά μαλλιά, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε τις πιο ελαφριές εκδόσεις. Σε κάθε περίπτωση, για καλύτερα αποτελέσματα, απλώνετε πάντα μια μικρή ποσότητα εστιάζοντας στις άκρες.