Αν τα παιδιά σας σάς παρακαλάνε να τους αγοράσετε κινητό τηλέφωνο, να ξέρετε πώς δεν είστε οι μόνοι.

Τι λένε όμως τα στατιστικά; 64% των γονέων πιστεύουν ότι μεταξύ 10-14 ετών είναι η κατάλληλη ηλικία για ένα παιδί να πάρει το πρώτο του κινητό τηλέφωνο, όπως αποκαλύπτει μια μελέτη από την American Express, ενώ το 10% των γονέων πιστεύουν ότι κάτω από 10 ετών είναι εντάξει. Εσείς θυμάστε σε ποια ηλικία πήρατε το πρώτο κινητό τηλέφωνο; Μάλλον ο αριθμός είναι διψήφιος.

Είναι λοιπόν γεγονός πώς στις μέρες μας είτε για λόγους ανάπτυξης είτε λόγω ανησυχίας των γονέων, τα παιδιά έχουν στην τσέπη τους κινητό τηλέφωνο σε πολύ μικρή ηλικία. Εμείς πάντως σας συμβουλεύουμε να αγοράσετε αυτό το αξεσουάρ στα παιδιά όταν θα αισθανθείτε άνετοι με αυτήν σας την απόφαση και σίγουρα όταν το παιδί σας είναι αρκετά ώριμο. Αν το ένστικτό σας λέει ότι είναι ακόμα πολύ μικρά για κινητό τηλέφωνο, τότε μάλλον θα πρέπει να εμπιστευτείτε το ένστικτό σας. Ιδού οι λόγοι!

Ο κίνδυνος του Διαδικτύου

Το πρόβλημα με το Διαδίκτυο είναι ότι ποτέ δεν είστε εντελώς ανώνυμοι. Ακόμα κι αν έχετε ενεργοποιήσει τις πιο αυστηρές ρυθμίσεις απορρήτου στους λογαριασμούς κοινωνικών δικτύων των παιδιών σας, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να αλλάξουν αυτά.

Διαβάστε περισσότερα στο baby.gr…