Το λιπαρό δέρμα δεν είναι εύκολη περίπτωση και αν έχεις λιπαρό δέρμα τότε σίγουρα πολλές φορές θα έχεις δει πως το μακιγιάζ σου δεν κρατάει ενώ το δέρμα σου δείχνει να γυαλίζει πολύ συχνά. Φυσικά και υπάρχει τρόπος να το αλλάξεις αυτό και παρακάτω θα βρεις πώς τις κατάλληλες συμβουλές μακιγιάζ μπορείς να κάνεις το λιπαρό σου δέρμα να δείχνει αψεγάδιαστο!

Η σημασία του primer:

Αν έχεις λιπαρό δέρμα τότε το primer είναι απαραίτητο για εσένα μετά τον καθαρισμό προσώπου σου πριν απλώσεις την πούδρα και το μέικ-απ σου. Το primer θα βοηθήσει το μέικ-απ σου να δείξει καλύτερα στο δέρμα σου αφού λειτουργεί σαν την τέλεια βάση που επάνω της θα απλώσεις το μέικ-απ ενώ καταφέρνει να κάνει το μακιγιάζ σου να κρατήσει πολύ περισσότερο. Το καλύτερο primer για το δέρμα σου είναι αυτό που δεν γυαλίζει και δεν είναι λιπαρό.

Το μέικ-απ για λιπαρό δέρμα:

Το να βρεις το ιδανικό μέικ-απ για εσένα μπορεί να μην είναι η πιο εύκολη υπόθεση του κόσμου όμως δεν είναι και κάτι ακατόρθωτο. Μπορεί τα περισσότερα μέικ-απ που είχες μέχρι τώρα να είχαν ανάγκη από φρεσκάρισμα διαρκώς, υπάρχει όμως τρόπος να βρεις εκείνο το προϊόν που θα σε βολέψει. Ένα προϊόν που έχει βάση πούδρας και έχει ελαφριά υφή ενώ χαρίζει ματ τελείωμα στην επιδερμίδα σου, είναι και το καλύτερο που μπορείς να της προσφέρεις.
Αν πάλι θέλεις ένα υγρό μέικ-απ και εδώ υπάρχει η λύση. Το μέικ-απ με ελαφριά σύνθεση σε στιλ αφρού ή ένα μέικ- απ με βάση το νερό είναι η καλύτερη επιλογή σου. Το mineral μέικ-απ σου λοιπόν – που έχει πολύ απαλή σύνθεση- δεν προκαλεί κανένα πρόβλημα στο δέρμα σου.

Τιπ: το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αποφύγεις τις πολλές στρώσεις μέικ-απ αφού το μόνο που θα πετύχεις είναι να κάνεις το μακιγιάζ σου να «χαλάσει» πιο γρήγορα. Ένα τέλειο τρικ για να περιορίσεις την λιπαρότητα είναι να μειώσεις τις στρώσεις μέικ-απ που απλώνεις. Για ακόμη πιο φυσικό αποτέλεσμα δεν έχεις παρά να διαλέξεις μια ενυδατική κρέμα με χρώμα και αντηλιακό δείκτη προστασίας που χαρίζει στο δέρμα σου φυσική κάλυψη χωρίς να το «βαραίνει».

Η σπουδαιότητα της πούδρας:

Η πούδρα είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ρουτίνας σου αφού ειδικά αν είναι διάφανη και έχει απαλή σύνθεση, χαρίζει στην επιδερμίδα σου ματ όψη. Έχε στο μυαλό σου πως καλό είναι να διαλέξεις ένα απαλό και όχι ένα «βαρύ» μέικ-απ αφού το ζητούμενο είναι ένα όσο πιο γίνεται natural μακιγιάζ. Μπορείς να έχεις την πούδρα σου μαζί σου αλλά χωρίς να κάνεις υπερβολές έτσι ώστε όποτε υπάρχει ανάγκη να απλώσεις λίγη πούδρα στα σημεία του προσώπου σου που γυαλίζουν.

Longwear: τα προϊόντα που σου προσφέρουν κάλυψη όλη την ημέρα είναι αυτά που θα βοηθήσουν το μακιγιάζ σου να… μείνει στην θέση του για πολύ περισσότερο και είναι ιδανικά για εσένα που θέλεις το μακιγιάζ σου να μείνει αναλλοίωτο.

Mατ ρουζ:

Αν έχεις λιπαρό δέρμα τότε θα δεις πως γυαλίζει αρκετά και αυτό που έχεις να κάνεις είναι να διαλέξεις όχι ένα γυαλιστερό αλλά ένα ματ ρουζ που θα μείνει στην θέση του για πολύ περισσότερο. Καλό είναι να αποφύγεις ένα κρεμώδες ρουζ και να προτιμήσεις ένα με ματ τελείωμα που θα κρατήσει τα μάγουλα σου ροδαλά για πολύ περισσότερο!

Πηγή: womenonly.gr