Το κλειδί για να παραμένετε οργανωμένοι σε μικρούς χώρους παραμένει ένα: να έχετε μια θέση για τα πάντα. Κι αν δεν έχετε μπορείτε να την δημιουργήσετε μόνοι σας παίρνοντας ιδέες από τους Tiktokers που ζουν σε μικρά σπίτια με λιγοστούς αποθηκευτικούς χώρους και έχουν καταφέρει να κάνουν το χώρο τους πιο οργανωμένο από ποτέ.

Μετατρέψτε τα κιβώτια σε ράφια τοίχου χαμηλού κόστους

Τα κιβώτια και τα καλάθια είναι προφανώς εξαιρετικά για να κρατάτε τα πράγματα οργανωμένα, αλλά αν θέλετε πραγματικά να μεγιστοποιήσετε τη λειτουργικότητά τους, τότε είναι καιρός να σκεφτείτε έξω από το κουτί. Αντίθετα, γυρίστε ένα κιβώτιο στο πλάι και στερεώστε το στον τοίχο με στηρίγματα και άγκυρες γυψοσανίδας για να δημιουργήσετε χώρο για βιβλία, πιάτα, ρούχα ή οτιδήποτε άλλο θέλετε να έχετε σε άμεση πρόσβαση.

Φτιάξτε μια ολοκληρωμένη συρταριέρα κάτω από το κρεβάτι σας

Πιθανότατα χρησιμοποιείτε ήδη τον χώρο κάτω από το κρεβάτι σας ως αποθηκευτικό χώρο -και αν όχι, θα έπρεπε- αλλά υπάρχει τρόπος να το κάνετε ακόμα πιο πρακτικό. Ο χρήστης του TikTok @alaskanguru βελτιστοποίησε πραγματικά τον χώρο αποθήκευσης κάτω από το κρεβάτι κάνοντας μόνος του μια ολόκληρη συρταριέρα με διαφορετικές θήκες για συρτάρια για αποθήκευση διαφορετικών κατηγοριών ρούχων. Αποτελεί ιδανική λύση για όσους μένετε σε σπίτια με μικρούς αποθηκευτικούς χώρους.

Προσθέστε φωτισμό LED στα δυσδιάκριτα μέρη

Να θυμάστε ότι ο χώρος αποθήκευσης είναι χρήσιμος μόνο εάν μπορείτε να δείτε πραγματικά τι αποθηκεύετε. Η εγκατάσταση φωτισμού LED κάτω από το κρεβάτι σας είναι ένας απλός τρόπος για να αξιοποιήσετε τον χώρο, ώστε να έχετε εύκολη πρόσβαση στα πράγματά σας.

Τσάντα φρούτων

Τοποθετήστε διχτυωτές τσάντες σε κάθε δωμάτιο

Αυτές οι διχτυωτές τσάντες της «λαϊκής» βρίσκονται σε τόσα πολλά μικροσκοπικά σπίτια και αποτελεί ένα από τα αγαπημένα hack των χρηστών του TikTok. Δεν είναι μόνο υπέροχες για να κρατάτε τα φρούτα σας, αλλά μπορείτε να τις κρεμάσετε στην πόρτα του μπάνιου για να τοποθετείτε τα χαρτιά υγείας ή τα άπλυτα ρούχα σας ή στην ντουλάπα για να έχετε ξεχωριστά κάλτσες και εσώρουχα. Αυτό που είναι υπέροχο με τις διχτυωτές τσάντες είναι ότι, σε αντίθεση με τα κουτιά, μπορούν να χωρέσουν αντικείμενα ακανόνιστου σχήματος χωρίς να σπαταλούν χώρο αποθήκευσης. Και όταν δεν χρησιμοποιούνται, δεν καταλαμβάνουν σχεδόν καθόλου χώρο.

Φτιάξτε ένα πολύ λεπτό κάθετο συρτάρι μεταξύ του ψυγείου και του τοίχου

Η χρήστης του TikTok @er_dayinshuffl_in είπε ότι το κενό των λίγων εκατοστών μεταξύ του ψυγείου και του τοίχου της πλήττει τα νεύρα (χαμένος χώρος!), οπότε, όπως φαίνεται και στο παραπάνω βίντεο, έφτιαξε ένα πολύ λεπτό κυλιόμενο ντουλάπι για να ταιριάζει τέλεια στο σημείο και να μεγιστοποιήσει την οργάνωσή της.