Η απώλεια μαλλιών χρειάζεται χρόνο και υπομονή όχι μόνο για να φτάσετε στη ρίζα του προβλήματος αλλά και να βρείτε τις καλύτερες στοχευμένες θεραπείες. Ωστόσο, υπάρχει ένα hack στο TikTok -εκεί που πια κανείς βρίσκει απίστευτες συμβουλές τόσο ομορφιάς όσο και για την καθαριότητα του σπιτιού– με φυσικά προϊόντα, που μπορεί να σας βοηθήσει με την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το mindbodygreen.com, η δερματολόγος Mamina Turegano, M.D., λατρευόταν για ένα συγκεκριμένο φάρμακο στο Tiktok: το έλαιο δεντρολίβανου. Είναι μια σούπερ σταρ στον χώρο της φυσικής ανάπτυξης μαλλιών και, παρακάτω, μοιράζεται ένα εύκολο, κόλπο για να αντιμετωπίσετε την τριχόπτωση με το συγκεκριμένο έλαιο όταν λούζετε τα μαλλιά σας.

Έλαιο δενδρολίβανου

TikTok- Το απίστευτο κόλπο για να αντιμετωπίσετε την τριχόπτωση

Σύμφωνα με την Turegano, λοιπόν, το δεντρολίβανο είναι ένα υπέροχο βότανο για την τόνωση της κυκλοφορίας στο τριχωτό της κεφαλής -το οποίο, με τη σειρά του, έχει τη δυνατότητα να τονώσει την ανάπτυξη των μαλλιών. Στην πραγματικότητα, μια συγκριτική δοκιμή του 2015 διαπίστωσε ότι το αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου ήταν εξίσου αποτελεσματικό με τη μινοξιδίλη (το δραστικό συστατικό σε πολλά εμπορικά προϊόντα ανάπτυξης μαλλιών) για την αναστροφή της τριχόπτωσης που προκαλείται από ανδρογόνα μετά από έξι μήνες.

Εντυπωσιακό, μάλιστα, ήταν και το γεγονός ότι στη μελέτη αποδείχθηκε ότι η μινοξιδίλη είχε υψηλότερο ποσοστό κνησμού και ενόχλησης στο δέρμα -το δεντρολίβανο, ωστόσο, δεν είχε. Ίσως αυτός είναι ο λόγος που ο ολιστικός πλαστικός χειρουργός Anthony Youn, M.D., θεώρησε το μείγμα «μια πολύ λογική επιλογή για άτομα που θέλουν να αντιμετωπίσουν φυσικά, τυχόν προβλήματα αραίωσης μαλλιών».

@dr.mamina

I usually recommend prescription meds but this is easy to add to your regimen #dermatologist #hairloss

♬ original sound – Mamina Turegano, MD

Πώς να χρησιμοποιήσετε το έλαιο δεντρολίβανου για την τριχόπτωση

Για να επαναλάβετε την παραπάνω μέθοδο, θα μπορούσατε να συνδυάσετε αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου σε μια βάση από λάδι jojoba ή τζελ αλόης βέρα για μια πλούσια σε υγρασία μάσκα μαλλιών ή μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας νερό δεντρολίβανου για το ξέπλυμα των μαλλιών σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να δοκιμάσετε το εύκολο hack της Turegano κατά τη διάρκεια του ντους.

«Συνιστώ να ρίξετε τρεις έως πέντε σταγόνες στο σαμπουάν σας πριν χρησιμοποιήσετε το σαμπουάν σας», λέει στο βίντεο. «Κάντε το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας και αφήστε το εκεί για περίπου πέντε λεπτά», συνεχίζει. Ξεπλύνετε καλά και στη συνέχεια εφαρμόστε την κρέμα μαλλιών σας, ως συνήθως.

Γυναίκα περιποιείται τα μαλλιά της

Επειδή το λάδι δεντρολίβανου έχει επίσης αντιφλεγμονώδεις και αντιμυκητιακές ιδιότητες, αυτή η ρουτίνα μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση των συμπτωμάτων πιτυρίδας. Συνδυάστε μερικές σταγόνες με ένα φυσικό σαμπουάν για την πιτυρίδα και έτσι θα διαχειριστείτε καλύτερα τον κνησμό και την πιτυρίδα.

Ωστόσο, μην εφαρμόσετε το αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής σας. Χρησιμοποιείτε πάντα ένα λάδι βάσης για να αραιώσετε την ισχύ του (σε αυτή την περίπτωση, το σαμπουάν σας λειτουργεί μια χαρά).