Ο καθαρισμός του νεροχύτη πιθανότατα να μην βρίσκεται στη λίστα με τις αγαπημένες σας δουλειές σπιτιού. Κάτι που μπορεί να αλλάξει άρδην μόλις εφαρμόσετε το έξυπνο κόλπο από το TikTok που θα σας βοηθήσει να τον καθαρίσετε γρήγορα και αποτελεσματικά, χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία –όπως και αυτό για τα πλακάκια της κουζίνας σας.

Όταν, λοιπόν, ξανασκεφτείτε να αφήσετε τον καθαρισμό του νεροχύτη για την επόμενη φορά σκεφτείτε ότι σε αυτόν μπορεί να φιλοξενούνται περισσότερα βακτήρια ακόμη και από την τουαλέτα σας.

Σύμφωνα με το housedigest.com, το Εθνικό Ίδρυμα Υγιεινής (NSF) έκανε μια ανατριχιαστική ανακάλυψη μετά από δοκιμές σε νεροχύτες σπιτιού, διαπιστώνοντας ότι το 45% περιείχαν κολοβακτηρίδια. «Υπάρχει περισσότερο E. coli σε νεροχύτη κουζίνας παρά σε τουαλέτα αφού τον ξεπλύνετε. Ο νεροχύτης είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ζει και να αναπτύσσεται το E. coli αφού έχει αρκετή υγρασία. Τα βακτήρια τρέφονται με τα τρόφιμα που μένουν στα πιάτα στο νεροχύτη», δήλωσε ο μικροβιολόγος δρ. Τσαρλς Γκέρμπα στο Food & Wine.

Καθάρισμα νεροχύτη

TikTok – Το κόλπο για να καθαρίσετε εύκολα και γρήγορα το νεροχύτη σας

Η χρήστης του TikTok @Jadesaine μοιράστηκε αυτό το επικό hack καθαρισμού που δείχνει ακριβώς πώς να αποκτήσετε έναν πεντακάθαρο νεροχύτη στο πι και φι. Για να κάνει το νεροχύτη της να λάμπει πραγματικά, λοιπόν, η Τζέιντ έβαλε μαγειρική σόδα σε ένα μπολ και έπειτα πρόσθεσε λίγο υγρό σαπούνι πιάτων για να δημιουργηθεί μια πάστα.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, η TikToker βουρτσίζει το μείγμα καλύπτοντας ολόκληρο τον νεροχύτη και μετά το αφήνει να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Μετά από αυτό, η Τζέιντ τρίβει το νεροχύτη με ένα σφουγγάρι (Συμβουλή: Χρησιμοποιήστε ένα νέο ή απολυμασμένο, καθώς τα σφουγγάρια μπορούν να φιλοξενήσουν πολλά βακτήρια) και voila, ο νεροχύτης της Τζέιντ έλαμψε σαν καθρέφτης.

Επιπλέον, το housedigest.com αναφέρει ότι μπορείτε να προσθέσετε και λίγο αλάτι στο μείγμα καθαρισμού της μαγειρικής σόδας και του σαπουνιού πιάτων για ένα λαμπερό νεροχύτη. Το μείγμα είναι, επίσης, ιδανικό για τον καθαρισμό ταψιών, της κουζίνας καθώς και του εσωτερικού του φούρνου σας.

Τέλος, εκτός από το νεροχύτη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μείγμα για τον καθαρισμό των σκληρών λεκέδων στα πιάτα σας, καθώς η μαγειρική σόδα είναι μια εξαιρετική ουσία για να απαλλαγείτε από το λίπος.