Ένα απίστευτο και πανεύκολο τρικ έχει γίνει viral στο TikTok, το οποίο θα σας βοηθήσει να απομακρύνετε το πρήξιμο από τα μάτια σας μέσα σε μόλις 60 δευτερόλεπτα.

Λένε ότι τα μάτια είναι τα παράθυρα για την ψυχή της κάθε γυναίκας, και στον χώρο της ομορφιάς, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι κάτι τέτοιο είναι πέρα για πέρα αληθινό. Είναι το πρώτο στοιχείο του προσώπου που «προδίδουν» μια νύχτα κακού ύπνου -με τους μαύρους κύκλους και το πρήξιμο κάτω από τα μάτια να αποτελούν και τα αποδεικτικά στοιχεία.

Μπορεί, λοιπόν, αυτή η πραγματικότητα να μην είναι και τόσο διασκεδαστική, αλλά τα καλά νέα είναι ότι μερικά κόλπα μπορούν να μειώσουν την εν λόγω εμφάνιση τόσο γρήγορα, όσο μέσα σε ένα λεπτό. Παρακάτω, λοιπόν, θα βρείτε ένα απίστευτο και πανέξυπνο τρικ που έχει γίνει vial στο TikTok (γιατί πού αλλού μπορείτε να βρείτε στην κυριολεξία έναν θησαυρό συμβουλών ομορφιάς;), που υπόσχεται να διώξει το πρήξιμο κάτω από τα μάτια σε μόλις 60 δευτερόλεπτα. Αυτό δεν είναι άλλο από ένα DIY ρολό πάγου, κατασκευασμένο από ένα χρησιμοποιημένο κραγιόν.

Μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια

Πώς να φτιάξετε το δικό σας μίνι ρολό πάγου σύμφωνα με το hack από το TikTok

Όπως θα δείτε και το βίντεο, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να πάρετε ένα παλιό σας κραγιόν και να απομακρύνετε το περιεχόμενο από το εσωτερικό του. Μπορείτε να το κάνετε με μια μικρή ειδική σπάτουλα μακιγιάζ ή, στην περίπτωση που δεν έχετε, μια μπατονέτα. Στη συνέχεια, γεμίστε το άδειο πια κραγιόν με νερό, κλείστε με το καπάκι του και τοποθετήστε στην κατάψυξη για μια ολόκληρη νύχτα. Το πρωί, στριφογυρίστε τη βάση του κραγιόν -όπως θα κάνετε για να βάψετε τα χείλη σας- μέχρι να βγει ο πάγος στην επιφάνεια και έπειτα κάντε απαλό μασάζ κάτω από τα μάτια σας, στην πρησμένη ή με μαύρους κύκλους περιοχή.

Δεδομένου ότι το κραγιόν είναι πολύ μικρότερο από τον μέσο κύλινδρο προσώπου, σας δίνει περισσότερο έλεγχο ώστε να εντοπίσετε πραγματικά το περίγραμμα των ματιών σας -σύρετε τον πάγο στο κάτω μέρος των ματιών σας και μέχρι το κόκαλο του φρυδιού σας. Μετά από μερικές περιστροφές, μπορεί να παρατηρήσετε ότι κάθε πρήξιμο αρχίζει να υποχωρεί -άλλωστε, ο πάγος μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε το πρήξιμο, αυτό είναι γνωστό τοις πάσι.

Πώς η κρύα θερμοκρασία βοηθάει στην αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων

Η κρύα θερμοκρασία μπορεί, επίσης, να βοηθήσει στην αποτροπή των μαύρων κύκλων, υπό την προϋπόθεση ότι αυτοί είναι αποτέλεσμα εμφανών αιμοφόρων αγγείων. Όταν αυτά τα αιμοφόρα αγγεία επεκταθούν (όπως μετά από μια νύχτα κακού ύπνου), μπορούν να γίνουν ακόμη πιο αισθητά -ο πάγος είναι ένας γνωστός αγγειοσυσπαστικός παράγοντας, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να βοηθήσει στη συστολή αυτών των αιμοφόρων αγγείων στην αρχική τους κατάσταση.

«Μια ψυχρότερη θερμοκρασία βοηθά στη συστολή των μικροσκοπικών αιμοφόρων αγγείων στο πρόσωπό μας, με τον ίδιο τρόπο που η εφαρμογή παγωμένου νερού σε μια καμένη περιοχή μειώνει την ερυθρότητα και την ενόχληση», δήλωσε η δερματολόγος Loretta Ciraldo, μιλώντας στο mindbodygreen.com.