Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια είναι, συνήθως, το αποτέλεσμα της αϋπνίας, μιας πολυάσχολης εβδομάδας ή μιας κακής διατροφής και υποδηλώνουν κόπωση, υψηλά επίπεδα στρες, καθώς και μια γενικότερη εξάντληση.

Εκτός από τις κρέμες και τους ορούς που μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο για την καταπολέμησή τους, υπάρχουν επιπλέον τρόποι που θα σας βοηθήσουν να τους αντιμετωπίσετε μέσα από μια σειρά συνηθειών στην καθημερινότητά σας που μπορείτε να ακολουθήσετε.

Ακολουθήστε μια υγιεινή διατροφή

Οποιαδήποτε προσπάθεια εξάλειψης των μαύρων κύκλων καλό είναι να συνοδεύεται και με μια υγιεινή διατροφή. Πολλά φρέσκα φρούτα και λαχανικά, δημητριακά ολικής άλεσης, άπαχες πρωτεΐνες και καλά λιπαρά μπορούν να κάνουν ορατές βελτιώσεις στο δέρμα οπουδήποτε στο σώμα, συμπεριλαμβανομένων των ματιών. Αποφύγετε, ωστόσο, το κρασί με το δείπνο, το καθημερινό επιδόρπιο και τον καφέ μετά το μεσημέρι.

Να κοιμάστε καλά

Η έλλειψη ύπνου δεν προκαλεί άμεσα μαύρους κύκλους, αυξάνει, ωστόσο, την ορατότητά τους. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσετε ότι θα έχετε έναν καλό και ικανοποιητικής διάρκειας ύπνο. Βεβαιωθείτε, επίσης, ότι έχετε ενεργοποιήσει τη νυχτερινή λειτουργεία τόσο στο κινητό, όσο και στο τάμπλετ σας, καθώς ελαχιστοποιεί την έκθεση στο μπλε φως, το οποίο μεταβάλλει τον φυσικό κύκλο του ύπνου.

Χρησιμοποιείτε πάντα αντηλιακό

Η προστασία του εαυτού σας από τον ήλιο, η καθημερινή χρήση αντηλιακού και η αποφυγή της ηλιοθεραπείας είναι απαραίτητες για τη μείωση της εμφάνισης των μαύρων κύκλων.

Προτιμήστε βιταμίνη C και υαλουρονικό οξύ για το δέρμα

Προϊόντα πλούσια σε βιταμίνη C και υαλουρονικό οξύ αποτελούν την καλύτερη επιλογή για την πρόληψη και την εξάλειψη των μαύρων κύκλων. Αυτά τα δύο συστατικά σας βοηθούν να καθαρίσετε το δέρμα σας και να αποκτήσετε μία λαμπερή επιδερμίδα. Επίσης, η βιταμίνη C βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου και το υαλουρονικό οξύ ενυδατώνει το δέρμα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.