Τα χρόνια προσθέτουν επιπλέον γοητεία σε μια γυναίκα, η οποία αν γνωρίζει τον σωστό τρόπο να εφαρμόσει το μακιγιάζ της αναδεικνύει τη φυσική ομορφιά της με τον καλύτερο τρόπο. Όσες αναρωτιέστε ποιες είναι οι καλύτερες συμβουλές μακιγιάζ που πρέπει να ακολουθήσετε τώρα που περάσατε το κατώφλι των 40, παρακάτω θα βρείτε έναν οδηγό ομορφιάς που σίγουρα θα σας φανεί πολύ χρήσιμος.

Ρουζ

Τοποθετήστε το ρουζ σας στα ζυγωματικά σας με μια κίνηση από κάτω προς τα πάνω. Είναι πολύ σημαντικό να δώσετε ιδιαίτερη σημασία στο χρώμα που θα επιλέξετε, καθώς ανά διαφορετική εποχή το τόνος του δέρματός σας αλλάζει. Γι’ αυτό θα πρέπει να γνωρίζετε εάν τα πιο ζεστά ή πιο δροσερά χρώματα αναδεικνύουν καλύτερα τη φυσική ομορφιά σας.

Φρύδια

Αν και με το πέρασμα των χρόνων η περιποίηση των φρυδιών σας δεν χρειάζεται να είναι τόσο εντατική, είναι πολύ σημαντικό να μην ξεχνάτε να τα «γεμίζετε» με τα κατάλληλα προϊόντα. Κι αυτό γιατί με αυτόν τον τρόπο θα δώσετε ευκολότερα έμφαση στο πάνω μέρος του προσώπου σας και στην «ανόρθωσή» του.

Χείλη

Μπορεί η τάση της εποχής να είναι τα ματ κραγιόν σε nude αποχρώσεις, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν θα λειτουργήσει με τον τρόπο που επιθυμείτε, καθώς πολύ εύκολα μπορεί να σας κάνει να μοιάζετε μεγαλύτερες. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να προτιμήσετε ενυδατικά κραγιόν σε πιο χρωματιστές αποχρώσεις που θα κάνουν τα χείλη σας να μοιάζουν ενυδατωμένα και υγιή.

Μάτια

Αν και η εφαρμογή του eyeliner είναι μια σχετικά δύσκολη διαδικασία, που θέλει πολλή προσοχή και σταθερό χέρι, μην την αντικαταστήσετε με κάποια σκιά. Με την εφαρμογή του eyeliner μπορείτε να ορίσετε τα μάτια σας με έναν υπέροχο τρόπο, δίνοντάς τους την ένταση που επιθυμείτε. Με τη χρήση ενός πινέλου η εφαρμογή του γίνεται ακόμη ευκολότερη, ενώ και το αποτέλεσμα μοιάζει πιο φυσικό. Ακόμη, για να κάνετε τα μάτια σας να φαίνονται μεγαλύτερα χρησιμοποιήστε ως βάση μια σκιά σε ανοιχτή- nude απόχρωση, στο καπάκι του ματιού και κάτω από το τόξο του φρυδιού.