Το έλαιο βρώμης εξάγεται από πυρήνες βρώμης και έχει υψηλή συγκέντρωση αντιοξειδωτικών, βασικών λιπαρών οξέων, λιπιδίων και βιταμίνης Ε, εξηγεί το byrdie.com. Επιπλέον, είναι ενυδατικό και θρεπτικό, κάτι που το καθιστά ως ιδανική τοπική θεραπεία για δερματικές παθήσεις, όπως εξανθήματα, εγκαύματα και έκζεμα. Τελευταία, ενδείκνυται και για την περιποίηση των μαλλιών, με μια πληθώρα ευεργετικών ιδιοτήτων που δεν φανταζόσασταν ότι υπήρχαν.

Ποια τα οφέλη του για τα μαλλιά

  • Ενυδατώνει τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής: Η βρώμη περιέχει λινολεϊκό και ελαϊκό οξύ που βρίσκεται σε πολλές ενυδατικές κρέμες και λοσιόν. Και τα δύο λιπαρά οξέα είναι σημαντικά για την υγεία των μαλλιών μας, επειδή το ελαϊκό οξύ ελέγχει την απώλεια νερού, καθιστώντας τα μαλλιά πιο μαλακά, ευκολότερα διαχειρίσιμα στο στιλιζάρισμα και λιγότερο εύθραυστα. Αντίθετα, το λινελαϊκό οξύ διεγείρει την ανάπτυξη των μαλλιών, διατηρεί ένα υγιές ισορροπημένο τριχωτό της κεφαλής και ελαχιστοποιεί την απώλεια νερού, διασφαλίζοντας ότι οι άξονες των μαλλιών παραμένουν ενυδατωμένοι.
  • Ανακουφίζει τον ερεθισμό του τριχωτού της κεφαλής: Πολλές καταστάσεις του τριχωτού της κεφαλής, όπως πιτυρίδα ή έκζεμα, μπορούν να ερεθίσουν με τη μορφή φλεγμονής. Το λάδι βρώμης περιέχει φυσικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να καταπραΰνουν τον ερεθισμό και να ανακουφίσουν την ξηρότητα και την απολέπιση στο τριχωτό της κεφαλής.
  • Αυξάνει την ελαστικότητα των μαλλιών: Υγιή, ισχυρά μαλλιά είναι τα ενυδατωμένα μαλλιά. Μία από τις κύριες αιτίες της τριχόπτωσης είναι η θραύση, η οποία μπορεί να προληφθεί αυξάνοντας την ελαστικότητα των μαλλιών. Το λάδι βρώμης είναι μια εξαιρετική ενυδατική κρέμα για τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής, προσθέτοντας μια φυσική λάμψη στα μαλλιά σας και βελτιώνοντας παράλληλα την ελαστικότητά τους.
  • Βελτιώνει τη συνολική υγεία του τριχωτού της κεφαλής: Εκτός από τη βελτίωση της υγείας του τριχωτού με την ενυδάτωση και τη μείωση της φλεγμονής, το λάδι βρώμης μπορεί επίσης να αποτρέψει την πιτυρίδα. Είναι επίσης γνωστό ότι έχει αντιμικροβιακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν σε περιπτώσεις εκζέματος, πιτυρίδας και ξηρού τριχωτού της κεφαλής.
  • Προωθεί την ανάπτυξη των μαλλιών: Το λάδι βρώμης μπορεί να προωθήσει τη νέα ανάπτυξη των μαλλιών βελτιώνοντας τη συνολική υγεία του τριχωτού της κεφαλής. Το έλαιο βρώμης παρέχει συγκέντρωση ωμέγα λιπαρών οξέων και αντιοξειδωτικών στο τριχωτό της κεφαλής, τα οποία μπορούν να προωθήσουν ένα υγιές περιβάλλον τριχωτού της κεφαλής για την ανάπτυξη των μαλλιών.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε

Το λάδι βρώμης και το εκχύλισμα πίτουρου βρώμης μπορούν να βρεθούν ως συστατικά σε πολλά θρεπτικά σαμπουάν και μαλακτικά. Ωστόσο, το λάδι βρώμης μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως θεραπεία αφήνοντάς το στα μαλλιά σας για τα καλύτερα αποτελέσματα. Η συχνότητα χρήσης εξαρτάται από τις ανάγκες των μαλλιών ή του τριχωτού της κεφαλής και τη μέθοδο εφαρμογής, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και καθημερινά.