Για κάποιους η άδεια μητρότητας φαντάζει κάτι ονειρεμένο και ευκαιρία για ξεκούραση.

Ωστόσο για μια εργαζόμενη έγκυο γυναίκα, η άδεια μητρότητας είναι μια διευκόλυνση ώστε να προετοιμαστεί καλύτερα για τον ερχομό του μωρού και ασφαλώς να το φροντίσει όσο καλύτερα μπορεί αφού εκείνο έρθει στον κόσμο.

Υπάρχουν πάντως ορισμένα στάδια που ενδεχομένως όλες οι γυναίκες θα περάσουν κατά τη διάρκεια των τεσσάρων αυτών μηνών με ένα νεογέννητο μωρό στο σπίτι.

Ευτυχία

Αν αποφασίσατε να πάρετε την άδεια μητρότητας λίγες μόλις μέρες πριν το μωράκι σας έρθει στον κόσμο, ώστε απλά να τακτοποιήσετε κάποιες εκκρεμότητες ή να ρυθμίσετε μικρές λεπτομέρειες, τότε οι ημέρες αυτές θα είναι απόλυτης ευτυχίας!

Μπορεί να έχετε λίγο άγχος, αλλά κατά κύριο λόγο θα υπάρχει μια γενική αίσθηση ευτυχίας! Κανένα έργο, καμία δουλειά για τις επόμενες 17 εβδομάδες αγκαλιά με το μωράκι σας!

Κούραση

Ο τοκετός προαναγγέλλει την περίοδο της κούρασης. Μια φορά κι έναν καιρό υπήρχαν πολλές νοσοκόμες στα μαιευτήρια που φρόντιζαν τα μωρά και έδιναν τη δυνατότητα στη μαμά να ξεκουραστεί για λίγο μετά από έναν εξαντλητικό τοκετό.

Υπήρχε λοιπόν ένα μαγευτικό μέρος όπου βρίσκονταν όλο τα μωράκια και επισκέπτονταν τη μανούλα τους κατά καιρούς, για να θηλάσουν ή κατόπιν αιτήματος.

Στις μέρες μας ωστόσο, με τις περικοπές που έχουν γίνει ακόμα και στα μαιευτήρια (τουλάχιστον στα δημόσια) και με τις νοσοκόμες να είναι ελάχιστες κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό.

Αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχει κανένα μαγευτικό μέρος όπου φυλάσσονται τα μωρά, πράγμα που σημαίνει ότι μετά από ένα τοκετό που μπορεί να κράτησε ακόμη και 33 ώρες η μαμά καλείται να φροντίσει το νεογέννητο μωρό της από την πρώτη στιγμή. Στη συνέχεια θα το κάνει και στο σπίτι. Και δεν σταματάμε εδώ!

Διαβάστε τα υπόλοιπα στάδια στο baby.gr.