Το lockdown έχει αναδείξει τον κρυφό μάγειρα σε πολλούς από εμάς, αλλά αυτό που συνοδεύει αυτό το μαγείρεμα είναι η καθαριότητα και το πλύσιμο μαγειρικών σκευών και πιάτων που ακολουθεί μετά.

Και είναι γεγονός ότι χρειάζεται μόνο μια μικρή απόσπαση της προσοχής σας και πριν ακόμα το συνειδητοποιήσετε το φαγητό σας έχει ήδη καεί και κολλήσει στο κάτω μέρος της κατσαρόλας. Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσετε την ζημιά τρίβετε την κατσαρόλα με όποιο αιχμηρό αντικείμενο βρείτε μπροστά σας ή την σκληρή πλευρά από το σφουγγάρι των πιάτων και το μόνο που καταφέρνετε στην ουσία είναι να καταστρέψτε το σμάλτο του σκεύους. Σταματήστε, λοιπόν, ό,τι κάνατε μέχρι πρότινος και ακολουθήστε τις παρακάτω θαυματουργές συμβουλές.

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να καθαρίσετε τους λεκέδες φαγητού από τις κατσαρόλες σας

Αυτό που πρέπει να κάνετε, λοιπόν, είναι να τοποθετήσετε στην ταλαιπωρημένη από το καμένο φαγητό κατσαρόλα ένα κουταλάκι του γλυκού υγρό απορρυπαντικό πιάτων, 2-3 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα και γεμίστε τη με ζεστό νερό μέχρι τη μέση. Στη συνέχεια τοποθετήστε στην εστία της κουζίνας αφήστε να πάρει μια βράση και συνεχίστε να σιγοβράζετε για 8-10 λεπτά. Χρησιμοποιήστε μια πλαστική σπάτουλα για να απαλλαγείτε από τυχόν κολλημένα, καμένα τρόφιμα.

Αφήστε το νερό να κρυώσει λίγο πριν το πετάξετε και μόλις είναι αρκετά δροσερό, χρησιμοποιήστε ένα απαλό καθαριστικό πανάκι με μικροΐνες για να καθαρίσετε τυχόν υπολείμματα που απομένουν. Σε περίπτωση που το καμένο φαγητό παραμένει ακόμα, είναι προτιμητέο να επαναλάβετε την διαδικασία ακόμη μία φορά.

Για το εξωτερικό της κατσαρόλας ή οποιεσδήποτε περιοχές πάνω από τη γραμμή του νερού, χρησιμοποιήστε το ίδιο μείγμα μαγειρικής σόδας και υγρού απορρυπαντικού πιάτων για να κάνετε μια πάστα (προσθέστε μερικές σταγόνες νερό για να δημιουργήσετε την πάστα), εφαρμόστε την πάστα στις περιοχές που χρειάζονται καθαρισμό και τρίψτε απαλά με ένα σφουγγάρι ή πανί μικροϊνών. Τα καμένα υπολείμματα φαγητού θα αρχίσουν να εξαφανίζονται αρκετά γρήγορα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.