Είναι γεγονός ότι οι τάσεις περιποίησης του δέρματος έρχονται και φεύγουν, αλλά όταν πρόκειται για επιστημονικά αποδεδειγμένα και αποτελεσματικά συστατικά που λειτουργούν πραγματικά, υπάρχουν μόνο τρία προϊόντα που η κάθε γυναίκα πρέπει να έχει στο μπουντουάρ της.

Ρωτήστε οποιονδήποτε δερματολόγο και θα δείτε ότι για σταθερά λαμπερό, πλούσιο και καθαρό δέρμα, το μόνο που χρειάζεστε στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας είναι μια ρετινόλη, βιταμίνη C και SPF.

Ρετινόλη

Η ρετινόλη (μία από τις κύριες μορφές βιταμίνης Α) έχει μια αξιοσημείωτη ικανότητα να μεταμορφώνει το δέρμα. Η ρετινόλη, λοιπόν, βελτιώνει την παραγωγή κολλαγόνου για την καταπολέμηση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων, μειώνει τα βακτήρια που προκαλούν βλάβες και εμποδίζει το σχηματισμό περίσσειας μελανίνης για μια πιο φωτεινή και πιο ομοιόμορφη επιδερμίδα. Έχει τη φήμη ότι προκαλεί ερεθισμό και ευαισθησία, οπότε ξεκινήστε χρησιμοποιώντας το προϊόν ρετινόλης μία φορά την εβδομάδα και στη συνέχεια συμπεριλάβετέ το σταδιακά σε πιο συχνή βάση στη ρουτίνα περιποίησής σας.

Βιταμίνη C

Ως αντιοξειδωτική, η βιταμίνη C δρα εξουδετερώνοντας τη γήρανση των μορίων ελεύθερων ριζών στο δέρμα. Αυτά προκαλούνται από έκθεση στο ηλιακό φως, σωματίδια ρύπανσης, ακόμη και στρες. Χρησιμοποιείται συνήθως για να βοηθήσει στην απομάκρυνση των ανώμαλων κηλίδων του δέρματος και να φωτίσει διάφορα σημεία του, αλλά αυτό το ευεργετικό συστατικό έχει τόσα πολλά περισσότερα οφέλη: από την ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου, η οποία κάνει το δέρμα να φαίνεται πιο γεμάτο και πιο ελαστικό, έως τη μείωση της φλεγμονής του δέρματος.

SPF

Με φόρμουλες που αισθάνονται ελαφριές και εξαιρετικά εύκολες στην εφαρμογή τους, δεν υπάρχει δικαιολογία να μην ενσωματώσετε την καθημερινή εφαρμογή του αντιηλιακού στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας. Η μη προστατευμένη έκθεση σε ακτίνες UVA μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη γήρανση του δέρματος και ρυτίδες (φωτογήρανση), καθώς και καταστολή του ανοσοποιητικού συστήματος, ενώ οι ακτίνες UVB καίνε συνήθως τα επιφανειακά στρώματα του δέρματός σας. Στο εμπόριο θα βρείτε διάφορες εκδοχές, ακόμη και με χρώμα και λάμψεις για πιο ηλιοκαμένες και λαμπερές εμφανίσεις.