Το ροδόνερο όχι μόνο έχει ένα ευχάριστο άρωμα και πολλούς συμβολισμούς: όπως η αγάπη, η αγνότητα, η πίστη και η ομορφιά, αλλά έχει, επίσης, αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορεί να αποτρέψει τη γήρανση.

Χρησιμοποιείται στη βιομηχανία της ομορφιάς εδώ και αιώνες, με την πρώτη του αναφορά να παρατηρείται στο Ιράν και έκτοτε η φήμη του να έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο. Δημιουργείται από το συνδυασμό ελαίου τριανταφυλλιάς και νερού και έχει ευεργετικές ιδιότητες τόσο για το δέρμα όσο και για τα μαλλιά. Παρακάτω θα δείτε τα οφέλη του για τα μαλλιά και πώς μπορείτε να το συμπεριλάβετε στη ρουτίνα περιποίησής τους.

Αποτρέπει την πιτυρίδα και την υπερβολική παραγωγή λιπαρότας

Οι στυπτικές ιδιότητες του ροδόνερου συμβάλλουν στην ισορροπία της λιπαρότητας στο τριχωτό της κεφαλής και μειώνοντας την παραγωγή ελαίων, εμποδίζει τη δημιουργία πιτυρίδας.

Καταπραΰνει τον ερεθισμό στο τριχωτό της κεφαλής

Εάν πάσχετε από έκζεμα, ψωρίαση ή ερεθισμό, οι αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής.

Δρα ως ενυδατική κρέμα

Το ροδόνερο μειώνει το φριζάρισμα και ενυδατώνει τα ξηρά μαλλιά, ενώ αυξάνει τη λάμψη και είναι ιδανικό για σγουρά μαλλιά.

Αποτρέπει την τριχόπτωση

Με την ενίσχυση ενός υγιούς τριχωτού της κεφαλής, αποτρέπει την τριχόπτωση και βοηθά στην ανάπτυξη των μαλλιών. Επιπλέον, το άρωμά του αποτελεί συστατικό που μειώνει το άγχος, και το άγχος είναι μία από τις κορυφαίες αιτίες για την απώλεια μαλλιών.

Πώς να χρησιμοποιήσετε ροδόνερο

Το ροδόνερο είναι καλό για όλους τους τύπους και τις υφές των μαλλιών. Μπορείτε να το εφαρμόσετε απευθείας στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής και δεν χρειάζεται να το αραιώσετε, απλώς μην το χρησιμοποιείτε περισσότερο από δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα, ώστε να μην προκαλέσετε ανισορροπία στο PH του τριχωτού της κεφαλής.