Στενή μαύρη φούστα, «ανδρικό» παντελόνι, λευκό πουκάμισο, τζιν και ζιβάγκο… Με τις κατάλληλες πινελιές, τα απαραίτητα κλασικά κομμάτια που πολλές φορές σας έχουν σώσει και εξακολουθούν να δίνουν το «παρών» όταν καλούνται ακόμα και την τελευταία στιγμή να επιτελέσουν το καθήκον τους, τώρα αλλάζουν όψη και αποκτούν έναν αέρα ανανέωσης.

Με μικρές προσθήκες-αγορές, λίγη φαντασία στους συνδυασμούς ή, εφόσον χρειαστεί και κάποια μικρή μεταποίηση, πολλά από τα ρούχα που οδεύουν προς απόσυρση, ή απλώς έχουν κουράσει τον καθρέφτη σας, μπορούν να δείξουν επάνω σας εντελώς διαφορετικά. Γιατί -μέρες που είναι- το ζητούμενο είναι να ανανεώνεστε κάπου κάπου στιλιστικά, χωρίς όμως να ανανεώνετε συνεχώς το ραντεβού σας με τις πιστωτικές κάρτες…

Μια από τα ίδια; Όχι πια!
– Συνδυάστε το «ανδρικό» γκρι παντελόνι του γραφείου με ένα σατέν πουκάμισο σε έντονο χρώμα. Αμέσως δημιουργείτε ένα σύνολο που μπορεί να φορεθεί όλες τις ώρες, ακόμα και στη βραδινή σας έξοδο.

– Με ένα μαύρο τοπ με παγιέτες, η κλασική στενή μίντι φούστα που μπορεί να έχετε στη ντουλάπα για σχεδόν μια δεκαετία, σας βγάζει από τα ενδυματολογικά διλήμματα σε μια γιορτινή περίσταση.

– Φορέστε το all time classic «μικρό μαύρο φόρεμα» με διαφορετικά αξεσουάρ, για να επιτύχετε κάθε φορά το αποτέλεσμα που θέλετε. Για παράδειγμα, συνδυασμένο με ένα κολιέ από πέρλες και ψηλές λουστρίν γόβες γίνεται η επιτομή της κομψότητας και σας δίνει τη λύση ακόμα και για την πλέον επίσημη εμφάνιση. Με ένα στενό τζιν σακάκι, flat «μπαλαρίνες» κι ένα πολύχρωμο φουλάρι, μπορείτε να το φορέσετε οπουδήποτε.

– Είναι γνωστό ότι το τζιν όσο παλιώνει τόσο πιο «δικό σας» γίνεται. Επιπλέον πρόκειται για κομμάτι-πασπαρτού που δεν έχετε καμία δικαιολογία να το απομακρύνετε από τη γκάμα των επιλογών σας, ακόμα κι αν νιώθετε ότι λίγο το βαρεθήκατε. Δοκιμάστε το με ένα κοντό τουίντ σακάκι και αμέσως θα αποκτήσει άλλο … ειδικό βάρος.

– Συνδυάστε το λευκό σας πουκάμισο με πολύχρωμα κοσμήματα (πχ μια σειρά από βραχιόλια, μακριά σκουλαρίκια με πολύχρωμα swarovski, ή ένα κολιέ-πεντατίφ) και θα ανακαλύψετε ότι δε θυμίζει σε τίποτα το αυστηρό look του γραφείου.

– Ένα μαύρο «αδιάφορο» παντελόνι ξεχασμένο στην κρεμάστρα μπορεί να αναβαθμιστεί στιλιστικά, συνδυασμένο με ένα μεσάτο σακάκι από πιο πολυτελές υλικό (σατέν, βελούδο, κ.α.), διεκδικώντας ξανά μια θέση στις προτιμήσεις σας.

– Αν οι κλασικές λιτές γόβες σας μοιάζουν «βαρετές» σε σχέση με τα ευφάνταστα σχέδια που κυκλοφορούν στις βιτρίνες, «παίξτε» με ένα πιο πρωτότυπο καλσόν με σχέδια, χρώματα ή μοτίβα. Αμέσως το σύνολο γίνεται εκκεντρικό και πιο ενδιαφέρον.

– Αν τα λεπτά μάλλινα ζιβάγκο σε ουδέτερα χρώματα κοντεύουν να ταυτιστούν πια με την εικόνα σας, δεν είναι ανάγκη να τα αντικαταστήσετε με κάτι νέο. Το μαύρο ζιβάγκο, όπως και το λευκό, γκρι ή καφέ μπορούν να αποτελέσουν ιδανικό φόντο για τα πιο πρωτότυπα κολιέ ή φουλάρια. Με αυτό το μικρό touch κανείς δε θα θυμάται ότι για πολλοστή φορά ήρθατε στη δουλειά με την ίδια μπλούζα.

– Καλό το total black look, αλλά αν η γκαρνταρόμπα σας είναι γεμάτη μαύρα (φούστες, φορέματα, παντελόνια και τοπ), «επενδύστε» σε ένα πανωφόρι ή ημίπαλτο, σε απέριττη γραμμή και έντονο χρώμα, που αλλάζει εντελώς όψη σε οποιοδήποτε μαύρο σύνολο.

– Αλλάξτε το στυλ στο κλασικό μαύρο (ή καμηλό) παλτό σας αγοράζοντας ένα σετ γιακά – μανσέτες από οικολογική γούνα ή μαραμπού, χωρίς να ζητήσετε να σας τα ράψουν επάνω στο ρούχο. Έτσι, μπορείτε να τα εφαρμόζετε (με εσωτερικά κουμπιά) στο παλτό όταν θέλετε να κάνετε μια πιο εντυπωσιακή εμφάνιση.

– Φυσικά, εκτός από τη φαντασία και τους σωστούς συνδυασμούς, μη φοβάστε να μεταποιήσετε ένα παλιό κλασικό ρούχο, εάν εξακολουθεί να σας αρέσει και απλώς δε σας κάνει πια εξαιτίας αυξομείωσης βάρους. Όλα τα ρούχα μπορούν να μετατραπούν σε ένα έως δύο νούμερα πιο κάτω χωρίς να χαλάσει η γραμμή τους, ενώ αρκετά κομμάτια έχουν τη δυνατότητα και να φαρδύνουν. Μεταποίηση όμως δε σημαίνει μόνο ως προς το μέγεθος. Δοκιμάστε να δώσετε σε ένα κλασικό σακάκι μια πιο μεσάτη γραμμή, εάν σας κολακεύει, στενέψτε την «καμπάνα» του παλιού σας τζιν, αν προτιμάτε το στυλ του σωλήνα, ή δοκιμάστε να κολλήσετε σε ένα απλό T-shirt ή φανελάκι παγιέτες, χάντρες ή κάτι που θα του δώσει περισσότερο «χαρακτήρα».

Πηγή: beautysecrets.gr