Η έλευση της άνοιξης, μετά από το κρύο της χειμερινής περιόδους με τις χαμηλές θερμοκρασίες, την σχετικά μουντή διάθεσή μας και το ξηρό δέρμα, είναι γεγονός. Όπως, λοιπόν, ανανεώνετε την γκαρνταρόμπα σας με κάθε αλλαγή σεζόν, γνωρίζατε ότι το ίδιο ισχύει και για τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας;

Ενώ, μέχρι πρόσφατα επενδύατε σε ορούς, βάλσαμα και λάδια για την αντιμετώπιση των χαμηλών θερμοκρασιών και τις επιδράσεις τους στο δέρμα σας, τώρα θα πρέπει να προετοιμάσετε το πρόσωπό σας για τις πιο ηλιόλουστες μέρες που βρίσκονται ήδη προ των πυλών.

Η αλλαγή της ενυδατικής κρέμας με μια πιο ελαφριά σύνθεση, αποτελεί το κλειδί σύμφωνα με τις δηλώσεις της δερματολόγου Patricia Wexler στην αμερικάνικη Vogue. Προτιμήστε μια φόρμουλα με βάση το υαλουρονικό οξύ ή το νερό όταν ζεσταίνει ο καιρός, καθώς το δέρμα τείνει να συγκρατεί περισσότερο νερό την άνοιξη και το καλοκαίρι, οπότε δεν θα χρειαστείτε τόσο μεγάλη προστασία. Ενώ η χρήση μιας ενυδατικής κρέμας με SPF 30 είναι ωραία για το χειμώνα, η Wexler, τονίζει, επίσης, τη σημασία ενός αντηλιακού -ξεχωριστό από τη λοσιόν και το μακιγιάζ σας- με τουλάχιστον δείκτη προστασίας 50.

Το επόμενο βήμα στο παιχνίδι της λάμψης του προσώπου είναι η απολέπιση. Η Wexler συμβουλεύει τους ασθενείς της να απομακρύνουν το νεκρό δέρμα και να ξεμπλοκάρουν τους πόρους με ένα απαλό καθαριστικό απολέπισης και όχι με σκληρά προϊόντα, ενώ τονίζει ότι μια φόρμουλα με μικρή ποσότητα γλυκολικού οξέος θα κάνει τη διαφορά.

Πιθανώς το πιο σημαντικό κομμάτι του παζλ για την λαμπερή και υγιή εικόνα του προσώπου σας την άνοιξη, είναι το σωστό ξεσκαρτάρισμα των καλλυντικών σας. «Πετάξτε οτιδήποτε ηλικίας άνω των έξι μηνών», συμβουλεύει η Wexler, η οποία προσθέτει ότι τα παλιά προϊόντα μπορούν να φιλοξενήσουν συσσωρευμένα βακτήρια, οδηγώντας σε φραγμένους πόρους και θαμπό δέρμα, όπως για παράδειγμα τα σφουγγάρια, τα πινέλα και τα βουρτσάκια που χρησιμοποιείτε για την εφαρμογή του μακιγιάζ.

Η Wexler συνιστά να πλένετε όλα τα παραπάνω προϊόντα μακιγιάζ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα με κανονικό σαπούνι χεριών και να τα στεγνώνετε με σεσουάρ μαλλιών. «Κάτι που είναι τόσο απλό μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στη συνολική υγεία του δέρματος», καταλήγει.