Η γλυκερίνη αποτελεί βασικό συστατικό της περιποίησης του δέρματος εδώ και πολύ καιρό, ενώ είναι από εκείνα τα συστατικά που πιθανότατα να συμπεριλαμβάνονται ήδη στην ενυδατική σας κρέμα, τη λοσιόν σώματος και πολλά άλλα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας σας.

Πρόκειται για μια αλκοόλη σακχάρου που προέρχεται από διάφορα προϊόντα: ζώα, φυτά, πετρέλαιο ή συνθετικά και στην ουσία είναι ένα γλυκό, άχρωμο και άοσμο υγρό και καλός διαλύτης. Εάν η εφαρμογή της στο δέρμα σας είναι αποτελεσματική, γνωρίζετε τι ισχύει για την χρήση της και στην περιποίηση των μαλλιών σας;

Ποια τα οφέλη της γλυκερίνης για τα μαλλιά

Η γλυκερίνη τραβάει την υγρασία των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής και βοηθά στη δημιουργία ενός υγιούς φράγματος, ώστε να αποτρέψει την υγρασία να απομακρυνθεί από τα μαλλιά και το δέρμα. Από την άλλη, εάν το τριχωτό της κεφαλής σας είναι ενυδατωμένο, θα σας βοηθήσει να αποφύγετε διάφορα ζητήματα όπως η πιτυρίδα και η υπερπαραγωγή λιπαρότητας.

Ακόμη, η γλυκερίνη έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες και μπορεί να θεραπεύσει τον κνησμό που προκαλείται από ξηρότητα ή πιτυρίδα, ενώ βοηθάει, επίσης, στην μείωση της αφυδάτωσης, του φριζαρίσματος και του σπασίματος των μαλλιών σας.

Τέλος, εάν το τριχωτό της κεφαλής σας είναι υγιές, τα μαλλιά σας θα δείχνουν ακόμη πιο υγιή, ενώ μπορεί να βοηθήσει στην πιο γρήγορη ανάπτυξή τους. Η χρήση της γλυκερίνης είναι ασφαλής για όλους τους τύπους μαλλιών, ωστόσο, τα αποτελέσματά της είναι πιο ορατά εάν έχετε ξηρά και αφυδατωμένα χοντρά μαλλιά.

Πώς να την χρησιμοποιήσετε

Ως σπρέι: Κάντε ένα σπρέι γλυκερίνης ανακατεύοντας την με νερό, εφαρμόζοντας στα μαλλιά σας μετά το λούσιμο. Θα δείτε ότι με τη γλυκερίνη τα μαλλιά σας θα ξεμπερδευτούν πολύ πιο εύκολα.

Ως μάσκα: Χρησιμοποιήστε γλυκερίνη στα μαλλιά σας ως μάσκα, πριν την χρήση του conditioner μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Προσθέστε μερικές σταγόνες γλυκερίνης στο conditioner ή μετά την εφαρμογή του σαμπουάν απλώστε λίγη αλόη βέρα και γλυκερίνη στα βρεγμένα μαλλιά σας, αφήνοντας να δράσουν για 20 λεπτά. Ξεπλύνετε καλά και μόλις έχετε εφαρμόσει την τέλεια θεραπεία βαθιάς ενυδάτωσης!