Από τα πιο ενοχλητικά σημάδια που μπορεί να παρατηρήσει μία γυναίκα στο πρόσωπό της, ανεξαρτήτου ηλικίας, είναι οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια. Εκτός από το να τους κρύβετε, όταν αυτοί εμφανιστούν στο δέρμα σας, με κονσίλερ και foundation αυτό που μπορείτε να κάνετε για να τους αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά είναι να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας τις παρακάτω τροφές.

Τι προκαλεί τους κύκλους κάτω από τα μάτια;

Μεταξύ των βιολογικών αιτίων των μαύρων κύκλων, η γενετική μπορεί να διαδραματίσει μεγάλο ρόλο, οι πιο σκούροι τόνοι του δέρματος είναι πιο επιρρεπείς σε αυτούς και με την ηλικία, το δέρμα γύρω από τα μάτια μας γίνεται λεπτότερο και έτσι τους καθιστά πιο εμφανείς. Από την άλλη, η έλλειψη ύπνου, η αναιμία, το κάπνισμα και η χαμηλή λειτουργία του θυρεοειδούς μπορούν, επίσης, να συμβάλουν στη δημιουργία τους.

Τρόφιμα που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των κύκλων κάτω από τα μάτια

Ντομάτες

Όχι μόνο είναι γεμάτες με αντιοξειδωτικά, αλλά οι ντομάτες περιέχουν, επίσης, μια ένωση που ονομάζεται λυκοπένιο, η οποία τους δίνει το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα τους. Το λυκοπένιο λειτουργεί ως προστατευτικό των αιμοφόρων αγγείων και βοηθά στην κυκλοφορία του αίματος.

Αγγούρι

Το διοξείδιο του πυριτίου στα αγγούρια μπορεί να ενισχύσει την παραγωγή κολλαγόνου και η υψηλή περιεκτικότητα σε νερό μας βοηθά να παραμείνουμε ενυδατωμένοι, κάτι που έχει πολύ μεγάλη σημασία για την καταπολέμηση της γήρανσης του δέρματος και του πρηξίματος.

Σπόροι σουσαμιού

Οι σπόροι σουσαμιού μπορούν να βελτιώσουν τα συμπτώματα κόπωσης, ενώ περιέχουν βιταμίνη Ε που βοηθά στην όραση και την υγεία των ματιών γενικότερα.

Μούρα

Τα μούρα, οι μαύρες σταφίδες και τα βατόμουρα έχουν ανθοκυανίνη -ένα αντιοξειδωτικό που παρατηρείται κυρίως σε μωβ, μπλε και μαύρα τρόφιμα- που βοηθάει στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών του οξυγόνου οι οποίες καταστρέφουν τα κύτταρα και επιταχύνουν την διαδικασία της γήρανσης.

Καρπούζι

Όπως και οι ντομάτες, έτσι και το καρπούζι είναι γεμάτο με λυκοπένιο, ενώ είναι, επίσης, και πολύ ενυδατικό για το δέρμα.