Αν θέλετε το μακιγιάζ σας να μοιάζει επαγγελματικό και να καταφέρνετε μόνες σας να επιτυγχάνετε τα καλύτερα αποτελέσματα, οι ειδικοί του χώρου μοιράζονται μαζί σας χρηστικές συμβουλές τις οποίες μπορείτε να εφαρμόσετε στην καθημερινότητά σας. Από το πώς να κάνετε το πρόσωπό σας να λάμπει χωρίς higlighter, μέχρι το ποιος είναι ο σωστός τρόπος και χρόνος για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ σας.

Χρησιμοποιήστε λάδι προσώπου κάτω από το μακιγιάζ

Όταν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε highlighter για λαμπερό δέρμα, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε λάδι προσώπου. Είναι ιδανικό για να προετοιμάσετε και να αρωματίσετε το δέρμα σας πριν εφαρμόσετε το μακιγιάζ, καθώς βοηθά στο foundation να εφαρμοστεί πιο ομοιόμορφα και να διατηρεί τα επίπεδα υγρασίας του δέρματός σας υπό έλεγχο. Στην περίπτωση που έχετε λιπαρό δέρμα, σκουπίστε το πολύ λάδι με ένα χαρτομάντιλο και στη συνέχεια εφαρμόστε τη βάση σας.

Ενυδατώστε τα χείλη πριν εφαρμόσετε ένα ματ κραγιόν

Εάν το υγρό ματ κραγιόν σας στεγνώνει τα χείλη σας ή τα αφήνει σκασμένα, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να χρησιμοποιείτε πάντα ένα ενυδατικό βάλσαμο χειλιών ή να κάνετε μια ελαφρά απολέπιση πριν εφαρμόσετε το ματ κραγιόν, καθώς είναι εξαιρετικά βαρύ για τα χείλη σας.

Αφιερώστε τον κατάλληλο χρόνο για το ντεμακιγιάζ

Εάν αφιερώνετε 20 λεπτά στην εφαρμογή του μακιγιάζ σας, καλό είναι να αφιερώσετε άλλο τόσο χρόνο για να το αφαιρέσετε από το πρόσωπό σας. Χρησιμοποιήστε ένα λάδι καθαρισμού και στη συνέχεια ένα καθαριστικό με βάση το νερό για να ενυδατώσετε το δέρμα σας και να το νιώθετε πιο αναζωογονημένο.