Ο έντονος και υπέροχος ήλιος της χώρας μας σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν, αλλά και το αλάτι της θάλασσας ή το χλώριο της πισίνας, ταλαιπωρούν πολύ τα μαλλιά και τα αφυδατώνουν.

Η άγρια όψη, αλλά και υφή τους είναι μόνο μερικές από τις ενδείξεις ότι χρειάζονται κι αυτά την αντηλιακή τους προστασία για να μην δείχνουν άτονα και διψασμένα!

Γράφει ο Θοδωρής Οικονομάκης

Πριν το μπάνιο σας στη θάλασσα ή την πισίνα, ψεκάστε στα μαλλιά σας το κατάλληλο αντηλιακό μαλλιών που σας έχει προτείνει ο hair expert σας, με βάση τις προσωπικές σας ανάγκες και ιδιαιτερότητες. Ειδικά στην περίπτωση της πισίνας, το χλώριο δεν θα εισχωρήσει στην τρίχα όπως και το αλάτι στην περίπτωση του μπάνιου στη θάλασσα.

Πριν την εφαρμογή του αντηλιακού,φροντίστε να έχετε χτενίσει και ξεμπερδέψει καλά τα μαλλιά σας και φροντίστε να απλωθεί σωστά σε όλο το μήκος της τρίχας, χωρίς όμως να καταφύγετε σε υπερβολικές ποσότητες.

Θα βοηθούσε αν πιάνατε αμέσως μετά τα μαλλιά σας κοτσίδα, καθώς θα ήταν ακόμη πιο προστατευμένα αλλά και εσείς θα έχετε αποκτήσει εύκολα ένα τέλειο beach look!

Ένα μαντίλι ή ένα πλατύγυρο καπέλο θα τα προστατέψουν κάτω από τον καυτό ήλιο, ενώ κάθε φορά που βγαίνετε από τη θάλασσα ή την πισίνα πρέπει να ανανεώνεται το αντηλιακό άμεσα ανεξαρτήτως του αν είναι αδιάβροχο. Ο καλύτερος τρόπος για να ψεκάσετε το αντηλιακό των μαλλιών μετά το μπάνιο, είναι πρώτα να τα ξεπλύνετε με το νερό της βρύσης και μετά να τα σκουπίσετε απαλά με την πετσέτα.

Με τον προσωπικό σας κομμωτή θα επιλέξετε την υφή που σας αρέσει και είναι πιο πρακτική για εσάς, καθώς στα μεγάλα κομμωτήρια υπάρχουν αντηλιακά μαλλιών σε σπρέι, λάδι και gel.

Θοδωρής Οικονομάκης
Προσωπολόγος – Hairstylist educator

Τον κ. Οικονομάκη μπορείτε να τον βρείτε στο ikonomakis κομμωτήρια + VIP στο πάτημα Χαλανδρίου.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site www.ikonomakis.gr και τη σελίδα στο Facebook: facebook.com/ikonomakisgr

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.