Μια από τις πρώτες σας κινήσεις κάθε χρόνο επιστρέφοντας από τις καλοκαιρινές διακοπές είναι να κλείσετε το ραντεβού σας για κούρεμα.

Γράφει ο Θοδωρής Οικονομάκης

Το κούρεμα είναι αναγκαίο να γίνεται άμεσα μετά την έκθεση των μαλλιών σας στο δυνατό ήλιο επί σειρά ημερών, αλλά και για να καθαρίσουν οι άκρες οι οποίες σε κάθε περίπτωση έχουν υποστεί την ταλαιπωρία της θάλασσας και του χλωρίου της πισίνας. Μάλιστα, η φθορά της τρίχας θα είναι πολύ μεγαλύτερη αν δεν κάνετε χρήση αντηλιακών προϊόντων προστασίας και ενυδάτωσης.

Ο πιο σημαντικός λόγος για να κόψετε τα μαλλιά σας το καλοκαίρι, είναι γιατί θέλετε να τα νιώθετε και να είναι πιο ανάλαφρα. Ειδικά αν έχετε πυκνά μαλλιά, τότε σίγουρα με τη ζέστη θα δυσκολεύεστε, και ένα κούρεμα με «μύτες» ίσως αποδειχθεί ιδανικό και πολύ πρακτικό.

Η ψαλίδα και οι κατεστραμμένες άκρες θα είναι πολύ πιο εύκολο να αντιμετωπιστούν αν έχετε φροντίσει το κούρεμα σας πολύ πριν τα καλοκαιρινά σας μπάνια, ενώ έχει αποδειχθεί πως τη συγκεκριμένη περίοδο του χρόνου οι γυναίκες είναι πιο δεκτικές για ανανέωση, ακόμα και σε τυχόν ριζική αλλαγή στο look τους.

Συζητώντας με τον hair artist σας θα καταλήξετε σε εκείνο το κούρεμα το οποίο δεν θα απαιτεί υπερβολικό styling και την καθημερινή χρήση πρέσας ή το να κάνετε πιστολάκι. Τα βαριά προϊόντα styling καλό είναι να αποφεύγονται για λίγους μήνες.

Τέλος, η θερινή περίοδος προσφέρεται για να «πειραματιστείτε» με νέα κουρέματα και στυλ ώστε με την νέα πια σεζόν, να σας είναι πολύ πιο εύκολο να καταλήξετε σε ένα στυλ το οποίο θα μπορέσετε να διατηρήσετε και να υποστηρίξετε.

Θοδωρής Οικονομάκης
Προσωπολόγος – Hairstylist educator

Τον κ. Οικονομάκη μπορείτε να τον βρείτε στο ikonomakis κομμωτήρια + VIP στο πάτημα Χαλανδρίου.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site www.ikonomakis.gr και τη σελίδα στο Facebook: facebook.com/ikonomakisgr