Κατά την διάρκεια της ζωής μας παίρνουμε πολλά μαθήματα σχετικά με το μακιγιάζ, είτε μέσω φίλων και συγγενών, είτε μέσω των συναδέλφων ή ακόμη και των αγαπημένων μας γυναικείων site και influencers. Ωστόσο, οι συμβουλές από έναν έμπειρο επαγγελματία του χώρου, σίγουρα είναι πιο εποικοδομητικές και αποτελεσματικές για την καθεμιά μας. Όπως αυτές που ακολουθούν παρακάτω και σίγουρα θα σας βοηθήσουν την επόμενη φορά να επιτύχετε καλύτερα αποτελέσματα κατά την εφαρμογή του μακιγιάζ σας.

  • Μην εφαρμόζετε το μακιγιάζ σας σε κακό φωτισμό. Όταν εφαρμόζετε το μακιγιάζ σας, είναι σημαντικό να παρατηρήσετε τον τρόπο που φαίνεται κάτω από κάθε φως -δείτε πόσο διαφορετικά φαίνεται η βάση σας στο φως του μπάνιου και στο φυσικό φως. Στη συνέχεια, κάντε μικρές προσαρμογές για να δείτε αν φαίνεται γλυκό ή φυσικό -θα εκπλαγείτε με το πόσο μπορεί να αλλάξει η εμφάνισή σας αν εφαρμόσετε τη βάση σας τουλάχιστον σε φυσικό φως.
  • Μην ξεχνάτε να γεμίζετε τα φρύδια σας και να τα τονίσετε λίγο περισσότερο όταν έχετε εφαρμόσει το μακιγιάζ σας. Αν τα αφήσετε αραιά και άτονα, όλη η προσπάθειά σας πάει χαμένη και το πρόσωπό σας μοιάζει ξεπλυμένο.
  • Σταματήστε να χρησιμοποιείτε λάθος χρώμα βάσης. Πολλές είναι εκείνες οι γυναίκες που τείνουν να ταιριάζουν το χρώμα του foundation τους με εκείνο του λαιμού τους. Αλλά ο λαιμός σας μπορεί να είναι ελαφρύτερος και το στήθος σας πιο σκούρο, οπότε επιλέξτε μια απόχρωση που ταιριάζει περισσότερο με τον τόνο του δέρματος στο στήθος σας.
  • Μην χρησιμοποιείτε προϊόντα μακιγιάζ και περιποίησης γεμάτα με τοξικά συστατικά. Ο κόσμος των φυτικών και μη τοξικών καλλυντικών είναι τεράστιος και όμορφος και δεν υπάρχει λόγος να μην δώσετε στον εαυτό σας το καλύτερο.
  • Το contouring δεν είναι για όλες τις ώρες της ημέρας. Δεν προορίζεται να γίνεται κάθε μέρα ή να φοριέται για μια πρωινή συνάντηση στην εργασία. Επιλέγεται αυστηρά για ειδικές περιπτώσεις, καθώς είναι πολύ βαρύτερο. Επιλέξτε να χρησιμοποιήσετε το μπρόνζερ για περισσότερη ευκρίνεια στο πρόσωπό σας.
  • Αποφύγετε το βαρύ μακιγιάζ για την υγεία του δέρματός σας. Primer, foundation, contouring, highlighter, πούδρα, μπρόνζερ. Ακριβώς επειδή φαινόταν υπέροχο σε ένα βιντεάκι στο YouTube ή σε μια φωτογραφία της αγαπημένης σας influencer στο Instagram, δεν σημαίνει ότι μπορείτε να το φοράτε για πολλές ώρες και σε όλες τις περιστάσεις.