Οι Βρετανοί αγαπούν ιδιαιτέρως τις παραδόσεις τους, ακόμη κι όταν πρόκειται για την περιποίηση και την ομορφιά τους. Μάλιστα, κατά τον 17ο και 18ο αιώνα τα μέλη των παλαιότερων βασιλικών οικογενειών της Βρετανίας εφάρμοζαν εκλεκτής ποιότητας συνταγές περιποίησης του δέρματος, οι οποίες έχουν μεταδοθεί από γενιά σε γενιά μέχρι σήμερα. Ακόμη και η Βασίλισσα Ελισάβετ δηλώνει λάτρης τους, κάτι που φαίνεται φυσικά και μέσα από τα αποτελέσματα της εικόνας της. Αλήθεια όλες οι 90ρες δείχνουν όπως κι αυτή;

Μάσκα με μήλο και μέλι, το μυστικό της βρετανικής βασιλικής οικογένειας για τέλεια επιδερμίδα

Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι σε πουρέ ενός μήλου και ανακατέψτε καλά. Εφαρμόστε το μείγμα στο πρόσωπο και το λαιμό σας, αφήστε το για μισή ώρα και μετά ξεπλύνετε με ορό γάλακτος ή κρύο γάλα.

Αναρωτιέστε γιατί λειτουργεί η συγκεκριμένη συνταγή; Το μέλι είναι ένα από τα καλύτερα ενυδατικά της φύσης, ενώ τα μήλα είναι γεμάτα βιταμίνες Α και Γ. Αυτές καθιστούν τα φρούτα τέλεια επιλογή για την αποκατάσταση των κατεστραμμένων κυττάρων του δέρματος και την απολέπιση των νεκρών. Το γάλα και ο ορός γάλακτος, εν τω μεταξύ, είναι εξαιρετικοί για την ενίσχυση των ιστών του δέρματος.

Πίλινγκ με βρώμη, για υπέροχα ενυδατικά αποτελέσματα

Ανακατέψτε μια χούφτα αλεσμένης βρώμης με αρκετό εμφιαλωμένο μεταλλικό νερό για να φτιάξετε μια πάστα και στη συνέχεια τοποθετήστε την στο πρόσωπο και το λαιμό σας. Όταν στεγνώσει, ξεπλύνετε με ορό γάλακτος και μετά με νερό.

Η λεπτή αλεσμένη βρώμη κολλά στους επιφανειακούς ερεθισμούς της επιδερμίδας, οι οποίοι στη συνέχεια απομακρύνονται με το ξέπλυμα του προσώπου, ενώ το ίδιο ισχύει και για την ξηρότητα. Επιπλέον, το συγκεκριμένο τρικ έχει και υπέροχα ενυδατικά αποτελέσματα.