Το διάσημο και επιτυχημένο νεαρό μοντέλο Κένταλ Τζένερ αποτελεί πρότυπο για το λείο και λαμπερό της δέρμα, την ιδανική σωματική διάπλαση και τα τέλεια μαλλιά της. Και αν για τα δύο πρώτα δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά, αυτό που μπορούμε να κάνουμε για να αποκτήσουμε, έστω, το ίδιο τέλεια μαλλιά είναι να ακολουθήσουμε το μυστικό της και να φτιάξουμε την αγαπημένη της μάσκα μαλλιών στο σπίτι με υλικά που έχουμε στην κουζίνα ή μπορούμε να αποκτήσουμε πολύ εύκολα.

Και όταν πρόκειται για ένα μοντέλο που η ζωή της είναι μέσα στη μόδα και τον κόσμο της ομορφιάς, το οποίο αρνείται οποιαδήποτε μάσκα περιποίησης του εμπορίου, χημική θεραπεία ή οτιδήποτε άλλο χρειαστεί για να πετύχει το στόχο της, τότε σίγουρα αξίζει μια δοκιμή για να δούμε αν όντως η μάσκα της είναι τόσο αποτελεσματική.

Ποιο είναι το μυστικό της, λοιπόν, για λαμπερά, πανέμορφα, υγιή μαλλιά; Μια μάσκα με αβοκάντο, μπανάνα και λάδι καρύδας. Για να την παρασκευάσετε αφαιρέστε την ψίχα του αβοκάντο και πολτοποιήστε το σε ένα μπολ. Προσθέστε τη μπανάνα και ανακατέψτε καλά. Ρίξτε και το λάδι καρύδας και ανακατέψτε μέχρι να πάρετε μια παχιά πάστα. Απλώστε τη μάσκα σε στεγνά μαλλιά, ξεπλύνετε με ζεστό (όχι καυτό) νερό μετά από 30 λεπτά και σαπουνίστε με ένα ήπιο σαμπουάν.

Γιατί λειτουργεί αυτή η σπιτική μάσκα μαλλιών;

Τα αβοκάντο είναι γεμάτα με λιπαρά οξέα και βιταμίνες, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Β και Ε, τα οποία κυριολεκτικά ανοικοδομούν τη δομή των μαλλιών, αφήνοντάς τα δυνατότερα, πιο λεία και πιο υγιή.

Οι μπανάνες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, βιταμίνες και φυσικά έλαια που μαλακώνουν τα μαλλιά, προσθέτουν λάμψη και βοηθούν στην αποφυγή σπασμένων άκρων. Όσο για το λάδι καρύδας, γνωρίζουμε ήδη ότι είναι ένα «θαυματουργό» συστατικό, το οποίο αντιμετωπίζει τα πάντα, από φριζάρισμα και θραύση έως πιτυρίδα και περιβαλλοντικές ζημιές.