Η αψεγάδιαστη ομορφιά της, όσο και η δυναμική προσωπικότητά της, συγκαταλέγονται σε εκείνα τα χαρακτηριστικά της Αμάλ Κλούνεϊ που «έπεισαν» τον ορκισμένο εργένη ν’ αφήσει πίσω του την απόλυτη ελευθερία και να δεσμευτεί με τα ιερά δεσμά του γάμου με την επιτυχημένη δικηγόρο από το Λίβανο.

Και παρόλο που τον Τζορτζ Κλούνεϊ δεν θα καταφέρουμε να τον αποκτήσουμε ποτέ, ωστόσο μπορούμε να ακολουθήσουμε τα βήματα της συζύγου του για να αποκτήσουμε κι εμείς το λαμπερό και αψεγάδιαστο πρόσωπό της.

Ποιο είναι το μυστικό ομορφιάς της; Γενικότερα στις γυναίκες του Λιβάνου -σύμφωνα με έρευνες διεθνούς φήμης εταιρείας πολυτελών προϊόντων περιποίησης πρόκειται για τις γυναίκες με το πιο υγιές και νεότερο δέρμα στον κόσμο- αποτελεί κοινό μυστικό ότι το κατσικίσιο γάλα κάνει θαύματα αναφορικά με την περιποίηση του δέρματος. Γεμάτο με γαλακτικό οξύ, το οποίο λειτουργεί ως απαλό απολεπιστικό, διαλύει και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος.

Επίσης, είναι επίσης γεμάτο με τα απαραίτητα λιπαρά οξέα, γεγονός που το καθιστά εξαιρετικά ενυδατικό και ισχυρό όπλο κατά του ερεθισμού του δέρματος, ενώ είναι πλούσιο και σε μέταλλα και βιταμίνες πολύτιμα για το δέρμα, όπως η Βιταμίνη Α απαραίτητη για την αποκατάσταση των κατεστραμμένων ιστών και την πρόληψη της πρόωρης γήρανσης. Τέλος, έχει ισχυρές αντιβακτηριδιακές ιδιότητες που το καθιστούν ιδανικό για τον έλεγχο της ακμής.

Για ποιο λόγο όμως το κατσικίσιο γάλα και όχι το συνηθέστερο αγελαδινό; Επειδή το πρώτο έχει ένα μοναδικό pH που μοιάζει πολύ με το pH του ανθρώπινου σώματος, πράγμα που σημαίνει ότι είναι λιγότερο ερεθιστικό και πιο εύκολα απορροφάται από το δέρμα μας.

Πώς να φτιάξετε σπιτική μάσκα προσώπου με κατσικίσιο γάλα

Αν με όλα τα παραπάνω έχετε γοητευτεί αρκετά, τότε μπορείτε να φτιάξετε μία πολύ εύκολη σπιτική μάσκα προσώπου με ένα μήλο και 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού κατσικίσιο γάλα για να διατηρήσετε το δέρμα σας απαλό και λαμπερό.

Πολτοποιήστε το μήλο και ανακατέψτε το με το γάλα για να δημιουργήσετε μία πάστα. Εφαρμόστε την σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό και αφήστε τη να δράσει για μισή ώρα. Ξεπλύνετε με άφθονο νερό και εφαρμόστε την ενυδατική σας κρέμα.