Υλικά για φύλλο:
2 κιλά αλεύρι
1 ποτήρι κρασιού σπορέλαιο
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
5 αυγά

Υλικά για σκορδαλιά:
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι
Λάδι
Πατάτες βρασμένες

Εκτέλεση ζύμης:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το φύλλο μαζί και κάνουμε ζύμη, Αφού ανοίγουμε το φύλλο το ρολάρουμε και κόβουμε ροδέλες 1 cm περίπου. Τις ανοίγουμε μετά δάχτυλα.

Τις βουτάμε σε νερό που βράζει και τις αφήνουμε για 5’. Τις στραγγίζουμε.

Εκτέλεση σκορδαλιάς:
Βάζουμε σε multi 1 σκελίδα σκόρδο ελάχιστο αλάτι και λίγο λάδι. Τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένας χυλός. Τέλος προσθέτουμε την βρασμένη πατάτα σε κομμάτια συνεχίζοντας το χτύπημα και ρίχνουμε σιγά – σιγά λάδι μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.

Βάζουμε τα λαζάνια σε ένα πιάτο ρίχνουμε την σκορδαλιά από πάνω. Μπορούμε να τσιγαρίσουμε μπελτέ με λίγο κρεμμύδι και νερό και να ρίξουμε πάνω από τα λαζάνια.