Αν μπορούμε να πούμε ότι υπήρξε και κάτι καλό που μας άφησε το 2020, αυτό δεν είναι άλλο από τον πολύτιμο χρόνο που είχαμε για τον εαυτό μας και την περιποίησή του. Πειραματιστήκαμε αρκετά με σπιτικές συνταγές, κόλπα και τεχνικές εφαρμόζοντάς τα στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς μας και θαυμάζοντας τα αποτελέσματα. Αυτή η νέα «δημιουργικότητα», λοιπόν, είναι που επιλέγουμε να μας συντροφεύει και κατά το 2021, την οποιά σκοπεύουμε να εφαρμόσουμε και στο μακιγιάζ μας. Σύμφωνα με τους επαγγελματίες μακιγιέρ του χώρου, λοιπόν, οι τρεις τάσεις που θα κυριαρχήσουν απόλυτα κατά το 2021 είναι αυτές που θα βρείτε παρακάτω.

Σκιές που μας γυρνάνε στα ’80s

Επιστρέφουμε στη δεκαετία του ’80 για τα έντονα, εντυπωσιακά χρώματά της. Με τα μάτια να είναι εκείνο το μέρος του προσώπου στο οποίο με τις παρούσες συνθήκες κάθε γυναίκα εστιάζει περισσότερο κατά το μακιγιάζ της, τα έντονα χρώματα είναι εκείνα που θα πρωταγωνιστήσουν στις σκιές ματιών τουλάχιστον για το πρώτο εξάμηνο του 2021. Βασιλικό μπλε, λαμπερό κίτρινο ακόμη και πλούσιο μαύρο (για ένα πιο έντονο smokey eye) είναι κάποια από τα χρώματα τα οποία μπορείτε, πια, να τολμήσετε.

Χρωματιστό γατίσιο βλέμμα

Η Αριάνα Γκράντε απέδειξε φέτος ότι το γατίσιο βλέμμα στο μακιγιάζ ματιών ήρθε για να μείνει, με την ίδια αλλάζοντας το κλασικό μαύρο χρώμα του eyeliner ακόμη και το στιλ της γραμμής να το πηγαίνει στο επόμενο επίπεδο. Μια τεχνική που συνεχώς εκσυγχρονίζεται σύμφωνα με τους επαγγελματίες μακιγιέρ, οι οποίοι προτείνουν καφέ, μπλε ακόμη και πολύχρωμο eyeliner για να ολοκληρώσετε το γατίσιο βλέμμα σας. Για πιο δραματικό αποτέλεσμα μπορείτε να τα τραβήξετε λίγο παραπάνω το μήκος ή το ύψος της γραμμής.

Κονσίλερ και ενυδατικά προϊόντα

Το 2021 λέμε αντίο σε εμφανίσεις με έντονο makeup (ειδικά τώρα που οι μάσκες προστασίας αποτελούν ακόμη τον «κανόνα»), και εστιάζουμε σε λεπτομέρειες. Αυτό σημαίνει ότι βάζουμε στην άκρη τα foundation μας και επιλέγουμε πολύ ελαφριά κάλυψη όπως προϊόντα με βάση την κρέμα, κονσίλερ ακόμη και βάλσαμο για περισσότερη λάμψη.