Αν θέλετε τα μαλλιά σας να γίνουν πιο δυνατά, να δείχνουν πιο γεμάτα και υγιή και φυσικά να αποκτήσουν και πάλι την χαμένη λάμψη τους, τότε πρέπει να γνωρίζετε ότι η λύση βρίσκεται στο καστορέλαιο. Θα γίνει σίγουρα ο καλύτερός σας φίλος, όσον αφορά στην περιποίηση των μαλλιών σας, καθώς βοηθά στην τόνωση της ανάπτυξής τους, μέχρι να αποκατασταθεί εντελώς η ζημιά.

Το καστορέλαιο, λοιπόν, είναι ένα συστατικό που εξάγεται από το φυτό Ricinus communis και περιέχει βιταμίνη Ε, ρικινολεϊκό οξύ και ωμέγα 3, 6 και 9. Αποτελεί, δημοφιλή επιλογή για τη θεραπεία ερεθισμών του τριχωτού της κεφαλής, της υπερβολικής λιπαρότητας και της πιτυρίδας, χάρη στο γεγονός ότι δεν είναι μόνο αντιφλεγμονώδες και αντιμικροβιακό, αλλά βοηθά, επίσης, και στη διατήρηση της υγρασίας στο δέρμα. Δείτε ποια είναι τα οφέλη του για τα μαλλιά σας και συμπεριλάβετέ το άμεσα στη ρουτίνα περιποίησής τους.

Έχει ενυδατική δράση

Το καστορέλαιο έχει μια ενυδατική, αναζωογονητική και θεραπευτική δράση για τα μαλλιά, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί, επίσης, και για την ενυδάτωση του δέρματος.

Αποκαθιστά τα κατεστραμμένα μαλλιά

Όντας μια εξαιρετική πηγή διατροφής και ενυδάτωσης, το καστορέλαιο βελτιώνει σημαντικά την κατάσταση των κατεστραμμένων μαλλιών, συμβάλλοντας στην πρόληψη των σπασμένων άκρων.

Διεγείρει την ανάπτυξη των μαλλιών

Λόγω της υψηλής συγκέντρωσης βιταμινών και βασικών λιπαρών οξέων, ενισχύει και προστατεύει τα θυλάκια των τριχών, τονώνει την ανάπτυξη και μετριάζει την τριχόπτωση. Αν θέλετε τα μαλλιά της Ραπουνζέλ, με το καστορέλαιο μπορείτε να τα αποκτήσετε!

Αντιμετωπίζει το φριζάρισμα

Η χρήση καστορέλαιου είναι ιδανική για μαλλιά που τείνουν να φριζάρουν πολύ εύκολα. Είναι σαν μια ισχυρή ενυδατική κρέμα, η οποία ελέγχει το πορώδες των μαλλιών, προστατεύοντάς το από το φριζάρισμα, γι’ αυτό και συνιστάται ιδιαίτερα για σγουρά μαλλιά.

Αποτρέπει την πιτυρίδα

Δεν προσφέρει μόνο απαράμιλλη λάμψη στα μαλλιά σας, αλλά οι αντισηπτικές και ενυδατικές ιδιότητές του, αποτρέπουν, ταυτόχρονα, τη συσσώρευση βακτηρίων και την ξηρότητα, συμβάλλοντας έτσι στην αποτροπή της πιτυρίδας.