Η εποχή της σαμπάνιας έχει φτάσει και επισήμως, γι’ αυτό ήρθε η ώρα να μάθετε ότι εκτός από ένα αφρίζον και ελαφρύ δροσιστικό ποτό κατάλληλο για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αποτελεί και ένα εξαιρετικό συστατικό ομορφιάς.

Εάν, λοιπόν, δεν καταφέρετε να τελειώσετε το μπουκάλι με την οικογένεια, μην πετάξετε το περιεχόμενο, καθώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για την περιποίηση τόσο του δέρματος, όσο και των μαλλιών σας! Δείτε παρακάτω, λοιπόν, πώς η σαμπάνια μπορεί να εφαρμοστεί στη ρουτίνα ομορφιάς σας.

Μειώνει την ερυθρότητα και φωτίζει το δέρμα

Η σαμπάνια περιέχει πολυφαινόλες, μικροθρεπτικά συστατικά, δηλαδή, με εξαιρετικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, οι οποίες όχι μόνο βελτιώνουν την πέψη σας, αλλά χρησιμοποιούνται επίσης στο σώμα ως φυσική άμυνα κατά των εξωτερικών παθογόνων οργανισμών και της υπεριώδους ακτινοβολίας. Τα αντιοξειδωτικά και το τρυγικό οξύ που περιέχονται στη σαμπάνια έχουν, επίσης, αποτοξινωτικές, αντιοξειδωτικές και ελαφρυντικές ιδιότητες και έτσι αποτελούν ιδανική επιλογή για λιπαρά δέρματα που ταλαιπωρούνται με σπυράκια, καθώς έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες. Τοποθετήστε σε ένα βαμβάκι λίγη ποσότητα κρύας σαμπάνιας και εφαρμόστε απλώς στο πρόσωπό σας. Οι πολυφαινόλες θα μειώσουν τη φλεγμονή και το τρυγικό οξύ θα εξομαλύνει τον τόνο του δέρματος.

Μαλακώνει τα μαλλιά

Η διαδικασία ζύμωσης που έχει υποστεί η σαμπάνια παράγει αμινοξέα και βιταμίνες που παρέχουν απαλότητα και λάμψη στα μαλλιά. Από την άλλη, τα σταφύλια που χρησιμοποιούνται στη σαμπάνια περιέχουν αντιοξειδωτικά που εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες για να διατηρήσουν τα μαλλιά λαμπερά και το τριχωτό της κεφαλής υγιές. Ανακατέψτε μισό φλιτζάνι του τσαγιού σαμπάνιας με μισό φλιτζάνι του τσαγιού ζεστό νερό και μοιράστε το μείγμα σε όλα τα μαλλιά σας. Αφήστε το για δέκα έως δεκαπέντε λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε και λουστείτε κανονικά.

Ιδανικό απολεπιστικό σώματος

Το διοξείδιο του άνθρακα στη σαμπάνια δρα ως ένα ήπιο απολεπιστικό για να καταπραΰνει το ξηρό δέρμα. Για να αποκομίσετε τα οφέλη της, ρίξτε απλώς ένα ποτήρι σαμπάνιας σε ένα ζεστό μπάνιο για μια απολεπιστική θεραπεία για το δέρμα σας.